Szinesbőrű emberekkel tűzdelik tele a történelmi filmet

Egy klasszikus könyv alapján készülő filmhez színesbőrű és fehér férfiakat keresnek, annak ellenére, hogy a kötet egy olyan időszakban játszódik, mikor az országban kizárólag fehérek laktak.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 8. 13:49

Új sorozat készül a svéd, „Ronja, a rabló lánya” című klasszikus könyv alapján. Ez a változat azonban más lesz, mint a korábbi adaptáció, vagy mint a könyv, mivel a sokszínűség jegyében most bőszíntől függetlenül keresnek szerelőket és statisztákat a filmhez, hívja fel rá a figyelmet a Samnytt svéd hírportál.

Lia Kim Hietala rendező a Facebookon azt írta, hogy castingot tart a 2023-ban induló sorozathoz, és harminc és hatvanöt év közötti, akármilyen bőrszínnel rendelkező, hosszú hajú férfiakat keresnek szereplőnek és statisztának. Az egyetlen követelmény, hogy az egyén a szakállát és haját inkább ollóval vágja, mint trimmelővel, és ne bánja, ha a következő egy évben tovább kell növesztenie az arcszőrzetét.

Bár a „Ronja, a rabló lánya” kitalált történet, mind a könyv, mind az első filmadaptáció megegyezett abban, hogy a történet egy olyan országban játszódott, mint Svédország abban az időben, amikor a bevándorlás gyakorlatilag nem létezett.

Nem ez az első olyan film amiben a fehér szereplőket a sokféleség jegyében színesbőrűre cserélnék. A népszerű Vikingek című sorozatban például a vikingek egyik vezetőjét Caroline Henderson játszotta, aki színesbőrű.

Egy másik ilyen eset, amikor Gustaf Mannerheimet az afrikai színész, Telley Savalas Otieno alakította The Marshal of Finland című filmben.

A képen balra Mannerheim marsall, jobbra a filmbeli ábrázolása

Finnországban Mannerheim minden idők egyik legnagyobb hatású és legkedveltebb vezetője, aki leginkább a téli háborúban és a második világháborúban játszott vezető szerepe miatt ismert, de döntő befolyással volt a finn függetlenség megvalósítására, a finn polgárháborúra, a többi északi országgal szembeni politikai orientációra és az 1919-es finn államforma elfogadására is. 53 évvel halála után minden idők legnagyobb finnjének választották.

NAGYVILÁG

Címkék:

critical race theory, film, history