Több mint 160 keresztényt gyilkoltak meg iszlamisták karácsonykor

Főként nőket és gyerekeket öltek meg. A német média pedig csak fegyveres bandákról és a klímaválság által kiélezett konfliktusokról beszél.

NAGYVILÁG 2023. DECEMBER 28. 05:56

Szenteste és karácsony napján iszlamisták számos keresztény falut megtámadtak Nigériában, és több mint száz embert megöltek. A támadások jól koordináltak voltak. Nem kevesebb mint 20 különböző közösséget támadtak meg a banditák – mondta a Plateau államban lévő Bokkos önkormányzati körzet elnöke.

113 holttestet és több mint 300 sebesültet találtak. Megfigyelők és a helyi hatóságok képviselői most úgy vélik, hogy több mint 160 embert öltek meg.


Az interneten keringő képek és videók vérrel borított templomokat és felgyújtott házakat mutatnak. Az áldozatok többsége nő és gyermek. A falvak lakói azt állítják, hogy a mészárlásokat muszlim marhapásztorok követték el.

A soknemzetiségű nyugat-afrikai országban a muszlim pásztorok és dzsihadista terrorszervezetek, például a Boko Haram folyamatosan brutális támadásokat hajtanak végre. A Bild című német lap szerint több mint tízezer halálos áldozatról tudni az elmúlt években.

A Junge Freiheit német hírportál felhívta a figyelmet, hogy a német sajtó túl keveset tudósított a mészárlásokról, és nem nevezte meg elég konkrétan a felelősöket. A Tagesschau hírportál például csak fegyveres bandákról írt a honlapján. A Zeit Online pedig a klímaválság által kiélezett konfliktusok kapcsán említette meg a brutális mészárlást. A ZDF is hasonló meglátásokra húzta fel a történetet.

NAGYVILÁG

Címkék:

christians, muslims, nigeria