Bemutatjuk, hogyan rendelhetnek Coca-Cola-t az oroszok

Az egyik legöregebb amerikai oligarcha, Soros György lakájai annak ellenére igyekeznek bizonyítani, hogy a szankcióktól szenved Oroszország, hogy tulajdonképpen csak a római pápa nem ismerte el, hogy ez nem jött be. Erről már beszélt Guy Verhofstadt, Josep Borrell is.

POLITIKA 2023. ÁPRILIS 1. 10:26

Bemutatjuk az egyik (azért emeljük ki, hogy értse a liberális elit is, nem a legnagyobbat írtunk) legnagyobb orosz online piacteret, és megmutatjuk, hogyan juthatnak hozzá a napi kolához vagy csokinak csúfolt termékekhez. De rendelhetnek IKEA bútorokat is ezen az online piactéren. Nincs teketória, a kategória neve: IKEA. Jó, hát hiszen így hívják.

Mivel a feladat bonyolult lehet, hiszen az orosz nyelv gondot okozhat, ezért mutatjuk egy videóban hova kell kattintani. Megjegyezzük, hogy a domain nevek esetében a cirill betű nem használható. Maga domain név egyszerű:

https://market.yandex.ru

Nem kell félni, Putyin nem költözik be a telefonodba, sem a hálószobádba. Vagy ahogy az ostoba amerikaiak gondolják, nem, a Yandex Market nem használja az otthoni WiFi-det, ha a munkahelyeden nyitod meg.

Némi helyismeretre is szükség van a Yandex Market használatához, ezért ebben is segítünk a haladó Nyugatnak: Oroszország fővárosa Moszkva. Ez csak azért fontos, mert ebben a városban lényegében jobb az ellátás, mint egy apró faluban. Leírjuk ide cirill betűkkel is: Москва

Ez azért fontos, mert be kell állítani, hogy ott lakunk/vagyunk, mert így lényegesen több terméket láthatunk. Tulajdonképpen Moszkva termékskálája valójában reprezentálja Oroszországot is.

A videóban is bemutatjuk, hogy lehet megrendelni a Coca-Colát vagy Pepsi-t, persze ott vannak az orosz megfelelőik is. Bár többnyire a nemzetközi márkák neveit latin betűkkel használják az oroszok is, a biztonság kedvéért mutatunk pár orosz keresési lehetőséget: Кока-Кола, Пепси, Икеа.

Tehát, ha megnyitja a https://market.yandex.ru oldalt, akkor az első amire érdemes összpontosítani, hogy helyezzük magunkat kényelembe – és főleg Moszkvába. A mi időpillanatunkban jól szembeötlő IKEA reklámmal találkoztunk, ezért mindjárt meg is néztük azt. Jól látható, hogy a hagyományos IKEA termékek elérhetőek a Yandex Marketen. Nem csak a bögre, de a vizespohár, és a jellegzetes kék-sárga szatyor is ott van. Aki valaha járt már az IKEA-ban, egészen gyorsan felismeri a termékeket. Miután rácsodálkoztunk, hogy a szankcióktól sírva szenvedő moszkvai lakosság számára elérhetőek az IKEA termékei, haladjunk tovább, és nézzünk szembe a haladó Nyugat termékeinek hiányával vagy bőségével. Az elektronikai termékek közt nem csak a Samsung van jelen, hanem a haladó amerikai Apple telefonjai is megtalálhatóak. Nyugi, megveheted, eredeti, nem hamisítvány. Most, hogy erre is rácsodálkoztunk, élvezzük egy kicsit a női és férfi ruházati, és kozmetikai termékek széles skáláját. Mielőtt azonban a végére érnénk a férfi termékeknek, egy szembeötlő márkára hadd hívjuk fel a figyelmet, az amerikai Convers márkára nevezetesen. Miután ezt megcsodáltuk, mivel korábban megnéztük mennyibe kerül a Coca-Cola, ezért aztán a Yandex intelligens módon fel is kínálja, hogy vegyük meg most. És láss csodát, a kétszer Oroszországból kivonuló amerikai termék orosz felirattal a mai napig elérhető, még online kereskedésben is. Ha valaki nem eléggé Coca-Cola-fan, akkor itt vannak a Pepsi termékek, és nem csak az italok, hanem a Lay’s termékek is itt vannak, de van Milky Way, de van M&M’s, Snickers, Kinder Bueno is.

És a videó után megmutatunk még egy apró orosz hírt arról, hogy már robotok viszik házhoz a Yandex Marketnél vásárolt termékeket.

Bocsánat, ez félresikerült ez egy amerikai videó, mert ott is Yandex robotok szállítanak házhoz… Jöjjön most az a videó, amire eredetileg utaltunk.