Még semmi sem történt, de az előítéletek már működnek Lengyelországgal és Magyarországgal szemben

Ismét bebizonyosodott, hogy a nyugati baloldali lapok kettős mércét alkalmaznak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. Ezúttal a The New York Times című amerikai liberális propagandakiadvány brüsszeli tudósítója mutatta be, hogy milyen előítéleteket táplálnak a visegrádi együttműködés két meghatározó országa iránt. Matina Stevis-Gridneff V4NA nemzetközi hírügynökség Twitter-oldalán adott hangot elfogultságának.

NAGYVILÁG POLITIKA 2020. OKTÓBER 24. 15:47

Bevett szokássá vált a szebb napokat is látott, egykor patinás nyugati lapoknál, hogy Magyarországot és Lengyelországot gyalázzák. Ezúttal a The New York Times című Soros Györgyhöz is köthető amerikai lap brüsszeli tudósítója vont le felelőtlen és elhamarkodott következtetéseket, amelyeknek a V4NA nemzetközi hírügynökség Twitter-oldalán adott hangot.

Beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter lengyel kollégájával Zbigniew Rauval tárgyalt. A találkozón megerősítették azt az álláspontjukat, hogy az uniós források mindkét országnak járnak, mivel a lengyelek és a magyarok is hozzájárulnak az Európai Unió gazdasági teljesítményéhez, s ezáltal az uniós források közös forrásokat jelentenek.

Szijjártó elfogadhatatlannak nevezte, hogy Varsót és Budapestet zsarolással megpróbálják rávenni arra, hogy akár migrációs politikájukat, akár más politikájukat megváltoztassák.

https://v4na.com/politika/lengyelorszagot-es-magyarorszagot-nem-lehet-zsarolni-az-unios-forrasok-felhasznalasa-soran-42152/

Matina Stevis-Gridneff kijelentéseivel kapcsolatban megkerestük a NY Times-t is, három kérdést küldtünk el nekik:

  1. Matina Stevis-Gridneff véleménye megegyezik-e a The New York Times véleményével az ügyben?
  2. Tekinthető-e ez a kijelentés a The New York Times hivatalos állásfoglalásának?
  3. Fenntartják-e, hogy a lapjuk elfogulatlanul és függetlenül tudósít a magyar, illetve lengyel hírekről?

Amennyiben válaszolnak azt is közzétesszük majd.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

george soros, Hungary, poland, propaganda, the new york times