Nigel Farage készen áll a visszatérésre

Nigel Farage készen áll a visszatérésre

A Brexit atyja beolvasztaná a saját pártjába a jelenleg kormányzó Konzervatív Pártot.

POLITIKA 2024. JÚNIUS 14. 04:01

A Reform UK vezetője, Nigel Farage, akinek pártja a jelek szerint megelőzheti a kormányzó Konzervatív Pártot, mint a brit jobboldal legnagyobb pártját, azt mondta, még azt is fontolóra venné, hogy átvegye konzervatívok feletti vezetést, és beolvasztja őket a pártjába. Farage csütörtök reggel beszélt korábbi munkaadójának, az LBC műsorszolgáltatónak a brit parlamentbe való bekerülését népszerűsítő folyamatos médiavisszhangja részeként, és kitekintett a júliusi parlamenti választások várható következményeire. A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint az ellenzéki baloldali Munkáspárt elsöprő győzelemre és a kormány irányításának átvételére esélyes.

Ahogy Farage az elmúlt héten többször is elmondta, a kérdés most nem az, hogy ki fogja megalakítani a következő brit kormányt, hanem az, hogy kinek lesz az a fontos feladata, hogy ellenzékbe kerüljön, és ki fogja kihívni a Munkáspártot a következő választásokon, 2029-ben vagy azelőtt. Nagy-Britannia örökölt kétpártrendszerének normális idején ez a jelenleg hatalmon lévő konzervatívok lennének, de ők annyira felháborították saját szavazóikat, hogy egyre inkább az az érzés alakul ki, hogy a párt megérdemli, hogy nulla mandátumot szerezzen, és végleg eltűnjön.

Farage leszögezte, hogy képes lenne vezetni a jobbközépet ebben az Egyesült Királyságban, egy olyan jobbközépet, amely kiáll a kisvállalkozásokért, egy olyan jobbközépet, amely hisz a határban, egy olyan jobbközépet, amely nem fél kiállni a brit emberekért.

POLITIKA

Címkék:

Great Britain, nigel farage, uk