Prostituált hálózatot buktatott le a rendőrség

Internetes oldalon hirdették a lányokat, akikért egy órára 150-200 eurót kértek. Egy teljes napra 1500 eurót kellett fizetni egy-egy hölgyért. A lányokról az oldalon fotókat osztottak meg, és tételesen leírták, hogy melyikük mire kapható. A fővárosban egyébként dívik a prostituáltbiznisz, nemrégiben celebekről is kiderült, hogy így szereznek mellékest.

HOT NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 24. 09:27

Gatyában vették őrizetbe a férfiakat

A szerbiai ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó részlege a rendőrséggel együttműködve 5 belgrádi férfit tartóztatott le. A gyanú szerint a banda egy internetes oldalon közölt hirdetéseket fiatal nőkről, s összekötötte őket az ügyfelekkel, akik a szexuális szolgáltatásért cserébe óránként akár 150-200 eurót is fizettek. A férfiak tevékenységét több hónapos nyomozást követően leplezték le. Az ügyészség tájékoztatása szerint a bűnözői banda január és június közepe között Belgrád területén lépett kapcsolatba olyan nőkkel, akik hajlandók voltak részt venni az üzletben. A lányok fotóit a www.sityoflove.com, azóta már nem működő oldalon hirdették meg, az összekötő telefonszámával együtt. Az érdeklődők ezen a számon egyeztethették le a részleteket, például a szexuális szolgáltatás mikéntjét, a helyszínt, az időpontot, az időtartamot, valamint az árat is természetesen.

Az aktusok lefolytatására a csoport több lakást is bérelt a városban. A lányokat állítólag a most őrizetbe vett férfiak vitték el a helyszínekre, és ott meg is várták őket. A pénzt az ügyfél nekik fizette. A bevételt később osztották a hölgyekkel.

A belügyi szervek éjszaka ütöttek rajta a bandán. A férfiakat gyakorlatilag alsónadrágban bilincselték meg. A letartóztatás során a rendőrök egy pisztolyt is találtak az egyik lakásban.

Online katalógus a lányokról

Az internetes oldal, melyen a gyanúsítottak a lányokat hirdették, úgy nézett ki, mit egy klasszikus termékkatalógus. A meztelen vagy erősen alulöltözött lányok fotóit 31 oldalon át lehetett böngészni. A képek mellett pedig részletes leírást is kapott a potenciális ügyfél: a nők magassága, súlya, mell- és fenékbősége, hajszíne, szemszíne is szerepelt. Emellett azt is feltüntették, milyen nyelven kommunikál a hölgy, valamint hogy férfival, nővel vagy akár párokkal is vállal-e együttlétet. Az ügyfelek a lányokat egy, kettő, négy vagy akár 24 órára is kibérelhették. Az egész napos ár 1000 és 2000 euró között mozgott kategóriától függően. Nem megerősített információk szerint a bevételnek 60 százalékát kapták a prostituáltak, míg futtatóiknak 40 százalék jutott.

A lányok önként vállalkoztak a feladatra

Az üggyel kapcsolatban napvilágot látott hírek szerint a lányok szabad akaratukból vállalták a szexmunkát. Az eljárás lefolytatása során tanúként fogják őket kihallgatni, a törvények szerint ugyanis azok a nők, akik prostitúciót vállalnak szabálysértésért vonhatók felelősségre, a szervezők esetében pedig bűnvádi felelősség állapítható meg. Az is kiderült, hogy jelen esetben a nők között nincs ismert személy.

kép: Facebook

Ezzel szemben korábban már több ismert szerbiai celeb is lebukott. Köztük van például az egykori Miss Yugoslavia, Dajana Slavica Tripunović, és a korábbi valóságshow-szereplő és Playboy nyuszi, Martina Rajić is. Utóbbi esetről korábban a V4NA hírügynökség is beszámolt. Őt akkor azzal gyanúsították, hogy részt vett egy prostihálózatban, és több ezer euróért feküdt le a pénzt kifizető férfiakkal. Martina 2016-ban szerepelt a televíziós műsorban, majd azzal dicsekedett, hogy kapcsolatban áll az ugandai herceggel.

HOT NAGYVILÁG

Címkék:

beograd, girls, sex