A városközpontban fényes nappal lőttek agyon egy rendőrt - képpel

A városközpontban fényes nappal lőttek agyon egy rendőrt - képpel

Kábítószer-ellenes bevetés közben érte halálos lövés a rendőrt, aki után két gyermek maradt félárván. A belügyminiszter a helyszínre utazott, az elkövető rolleren menekült el a támadást követően, a hatóságok nagy erőkkel keresik.

HOT NAGYVILÁG 2021. MÁJUS 6. 10:09

Újabb rendőrgyilkosság rázta meg Franciaországot, ezúttal Avignon belvárosában, szerda késő délután történt a tragédia, a rendőrök épp egy kábítószer-ellenes bevetésen vettek részt, mikor egy férfi tüzet nyitott rájuk. Sajtóértesülések szerint a lövöldözés a városközpontban, a rue des Teinturiers környékén történt, amely közismerten a kábítószer-kereskedők találkozóhelye. Egy férfi a helyszínen igazoltató rendőrökre lőtt, egyiküket a mellkasán és a hasán találta el. A meglőtt rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi segítség ellenére életét vesztette. A La Provence nevű helyi lap megrázó fotót tett közzé a földön fekvő áldozatról.

A Le Figaro információi alapján az elkövető rolleren menekült el a tetthelyről, a rendőrség nagy erőkkel keresi, az ügyben a rendőrség bűnügyi vizsgálati részlege nyomoz.

Jean Castex miniszterelnök a Twitteren reagált a történtekre, azt írta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szörnyű cselekedet ne maradjon büntetlenül.

Gérald Darmanin szintén megszólalt a történtekkel kapcsolatban, elmondása alapján az egész belügyminisztérium gyászolja az elhunyt rendőrt, a miniszter még szerda este Avignonba utazott.

A tragikus sorsú fiatal rendőrről több rendőr szakszervezet és a nemzeti rendőrség is megemlékezett a Twitteren.

Az Unité SGD Police bejegyzéséből az is kiderül, hogy a fiatalembert Éric-nek hívták, a Le Figaro pedig arról is beszámolt, hogy a 36 éves férfi párkapcsolatban élt és két kislány édesapja volt, az SICP szakszervezet pedig azt is elárulta, hogy a kislányok 5 és 7 évesek.

Gérald Darmanin belügyminiszter a helyszínen tartott nyilatkozatában hősnek nevezte a rendőrt, aki a drogellenes küzdelem során vesztette életét, hozzátéve, hogy folytatják a kábítószer elleni küzdelmet, melyet meg fognak nyerni.

Az elkövető egyelőre szökésben van, a rendőrség nagy erőkkel keresi. A Le Dauphiné helyi lapnak nyilatkozott egy szemtanú, aki egy sportruhába öltözött fiatalt látott elszaladni a helyszínről a lövöldözést követően, elmondása alapján egy táska is volt nála.

HOT NAGYVILÁG

Címkék:

attack, drug dealers, france, police, shooting