Kitoloncolták Franciaországból a kegyetlen gyilkos testvérét

Kitoloncolták Franciaországból a kegyetlen gyilkos testvérét

Az algériai nőt a gyilkosság idején őrizetbe vették, de nem indult ellene eljárás, decemberben azonban kitoloncolták az országból, a gyilkosságot elkövető húga azóta is előzetesben van.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. JANUÁR 11. 15:29

Nem csak Franciaországot, hanem az egész világot megrázta az a kegyetlen gyilkosság, amelyben egy 12 éves francia kislány, Lola vesztette életét. A lányt elcsalta, megkínozta, szexuálisan zaklatta, majd megölte egy algériai migránsbanda. Az elsőszámú gyanúsított, a 24 éves Dahbia Benkired ellen kiutasítási határozat volt érvényben, mivel lejárt a tartózkodási engedélye, de mivel nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban, vagyis a gyilkosságot megelőzően nem követett el bűncselekményt, szabadon járt-kelt az országban. Az esetet követően újból fellángolt a vita a kiutasítási határozatokkal kapcsolatban, a nagy felháborodás hatására pedig Gérald Darmanin belügyminiszter bejelentette, hogy 2026-ig 20 százalékkal, 300 férőhellyel növelik a közigazgatási fogvatartási központok kapacitását. Ezek azok a központok, ahol az országból kiutasított személyek tartózkodnak a kitoloncolás végrehajtásáig.

A sajtó annak idején beszámolt róla, hogy a gyilkossággal kapcsolatban több személyt is őrizetbe vettek, többek között a gyilkos nővérét, a 26 éves Friha B.-t is, miután kiderült, hogy az általa bérelt lakásban történt a gyilkosság és maga az elkövető is ott lakott. A bevándorló gyilkos nővére ellen végül nem indult eljárás és a történtek idején kiutasítási határozat sem volt ellene érvényben, most azonban arról számoltak be a francia lapok, hogy a nőt novemberben adminisztratív őrizetbe vették és egy közigazgatási fogvatartási központban helyezték el, mivel nem volt érvényes tartózkodási engedélye, azaz illegális migránsként kezelték. A fiatal nő ellen elindították a kitoloncolási eljárást, majd a francia hatóságok december 16-án visszaküldték Algériába.

Ami a gyilkost illeti, a 24 éves nőt elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá, mely során megállapították, hogy nem szenved semmilyen mentális vagy neuropszichés betegségben, tehát beszámítható volt a kegyetlen gylkosság elkövetésekor. A gyanúsított azonban azóta is előzetes letartóztatásban van.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

expulsion, france, gerald darmanin, killer's sister, lola