Német sajtóértesülés: az Európai Bizottság milliókat fizetett a brüsszeli korrupciós botrányában érintett NGO-nak

Az egyik német gazdasági hetilap értesülései szerint az EU Bizottsága 2006 óta mintegy hatmillió euróval támogatta a korrupciós ügyben érintett "Nincs béke igazságosság nélkül" (No Peace without Justice) nevű civil szervezetet. Jelenleg is van olyan projektjük, amelyre pénzt kaptak, azonban a botrány hatására annak kifizetését felfüggesztették.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 28. 15:32

Az Európai Bizottság milliókat fizetett az Európai Parlament korrupciós botrányában érintett „Igazság nélkül nincs béke” (No Peace without Justice) nevű civil szervezetnek, írja a WirtschaftsWoche.

A német portálnak az EU Bizottsága megerősítette, hogy két jelenlegi líbiai projektre mintegy 2,7 millió eurót kapott a civil szervezet, a decemberben kirobbant korrupciós botrány miatt viszont az összegből 1,37 millió euró kifizetését felfüggesztették. A wiwo azt írja, hogy az EU Bizottsága 2006 óta a civil szervezet hét másik projektjét is támogatta összesen mintegy ötmillió euróval.

Az „Igazság nélkül nincs béke” (No Peace without Justice) nevű civil szervezetnek az igazgatója az olasz Niccolò Figá-Talamancá, akit az elsők között tartóztattak le a decemberben kirobbant botrány kapcsán. Az NGO egyik partnerszervezete Soros György amerikai milliárdos alapítványa, az Open Society Institute. A szervezet vezetője továbbra is ártatlannak vallja magát.

NAGYVILÁG

Címkék:

corruption, european parliament, no peace without justice