Vízbe ugrással fenyegetőznek a migránsok a csatornán

Az illegális bevándorlók mindent megtesznek, hogy a hatóságok ne állítsák meg őket a La Manche csatornán való átkelésük során. A legutóbbi eseteknél például azzal fenyegetőztek, amikor a hatóságok megközelítették őket, hogy saját magukat, de akár a kisgyerekeket is bedobják a vízbe megfulladni, ha nem engedik őket tovább az őrök.

NAGYVILÁG 2020. MÁJUS 30. 14:49

A helyzet egyre súlyosbodik a La Manche csatornán, ahol a francia partokról indulnak el a migránsok Anglia felé, az útjukat pedig általában senki nem akadályozza meg. Mindez annak ellenére, hogy a brit kormány több millió fontot fizet Franciaországnak azért, hogy ott megakadályozzák a migránsok elindulását Nagy-Britannia felé.

A helyzet azonban az, hogy a francia hatóságok elmondásuk szerint nem tudják megállítani a migránsokat a vízen a nemzetközi jog értelmében, és ugyanígy a britek sem fordítják vissza a csónakokat, helyette inkább partra segítik őket. Ez ügyben Nigel Farage brit Brexit párti politikus is felszólalt már, aki ki is ment a partokra, hogy onnan tudósítson az illegális érkezőkről.

Az illegális bevándorlók most új kifogást találtak ki arra az esetre, ha a hatóságok megközelítik őket a csatornán. A legújabb jelentések szerint a migránsok azzal fenyegetőznek a hozzájuk odaérkező francia hatóságoknak, hogy a vízbe ugranak, vagy a gyerekeket dobják be a vízbe megfulladni, ha közelíteni mernek a franciák. Erről a Times riportere, Richard Ford számolt be, aki azt is hozzátette, hogy a franciáknak ezután már nem sok lehetőségük marad, mint visszavonulni és inkább elkísérni a csónakot a britekig.

Hasonló helyzetet mutatott be egy videón Nigel Farage is, ahol csapatával megfigyeltek egy francia hajót, amely árnyékként kísérte a migránsok csónakját. A brit politikus úgy fogalmazott, csaláson kapta a franciákat, akik nem akarják, hogy az emberek megtudják az igazságot az illegális bevándorlók érkezéséről.

További kérdések is felmerülnek viszont az incidensekkel kapcsolatban, például hogy miért nem tartóztatják le a migránsokat, akik illegálisan vannak itt Európában és illegálisan kelnek át a csatornán is, írja a Breitbart. Az sem teljesen tiszta az embereknek, hogy a brit partokra érés után miért nem fordítják vissza a bevándorlókat Franciaországba. Priti Patel brit belügyminiszter nemrég azt mondta, új törvényeket akarnak bevezetni majd a csatornán érkező migránsokra vonatkozóan, ezt azonban csak az EU-ból való kilépés után tervezik.

NAGYVILÁG

Címkék:

authorities, crossing, drowning, england, english channel, france, illegal migrants, nigel farage, threat