A magyarokon állna bosszút a kapzsiságban megbukott Manfred Weber

A magyarokon állna bosszút a kapzsiságban megbukott Manfred Weber

Többször megkörnyékezte a képmutató, magyargyűlölő politikust a spontán amnézia. Manfred Weber a magyarokat és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt hibáztatja azért, amit valójában saját magának és a mohóságának köszönhet.

POLITIKA 2024. JANUÁR 6. 05:55

Bosszúhadjáraton Manfred Weber, az ügyeskedő bajor

Máig nem tudta megemészteni a magyargyűlölő Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) német frakcióvezetője, hogy lecsúszott az Európai Bizottság elnöki posztjáról. Mint ismert, 2019-ben Weber is megmérette magát a bizottsági elnöki székért folyó küzdelemben, azonban a kormány-és államfőket tömörítő Európai Tanácsban és az Európai Parlamentben is elbukott a nagy igyekezetben. Bár számos politikus és párt ellenezte a csúcsjelölt győzelmét, Manfred Weber mégis Orbán Viktor magyar kormányfőn akar mindenáron bosszút állni. Újabban pedig a magyar embereket is megregulázná egyúttal, legalábbis erre utal az, hogy egy levélben fordult Roberta Metsola európai parlamenti elnökhöz. A Néppárt frakcióvezetője felszólította Metsolát, hogy az Európai Parlament próbálja meg valahogy megakadályozni a magyaroknak decemberben feloldott uniós források kifizetését, amelyet az Európai Bizottság hagyott jóvá.

„Továbbra sem vagyunk meggyőződve az Európai Bizottság érveléséről, és felszólítjuk, hogy kérje az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottság és más illetékes szolgálatok értékelését a határozatról”

– fogalmazott Manfred Weber, aki Orbán Viktoron és a magyar embereken állna bosszút a csúfos kudarcáért. Pedig a bajor politikusra jó okkal csapták rá annyian az ajtót, és előfordulhat az is, hogy Weber már elfelejtette, milyen arcpirító módon élt vissza a jogi kiskapukkal.

Manfred Weber sajátos módon értelmezte a home office-t

Hírügynökségünk hosszas nyomozás után leplezte le az ügyeskedő politikust. Akkoriban havi 4332 eurót, azaz hozzávetőleg 1 millió 400 ezer forintot kaptak az Európai Parlament képviselői általános költségtérítésként, az iránymutatás szerint elsősorban egy hivatalos iroda fenntartására. Elszámolniuk nem kellett, számlákat nem kértek tőlük, Weber ebben a joghézagban látta meg a nagy lehetőséget. Az ügyeskedő néppárti politikus a saját családi házát nevezte ki pártirodának, hogy ez az összeg is nála maradhasson.

Egy apró alsó-bajorországi falucskában, az isten háta mögötti Wildenbergben állt a háza, amiben életvitelszerűen lakott. Ebben az épületben a földszinti részt keresztelte át irodának, nyilvánvalóan azért, hogy így saját maga vághassa zsebre azt a pénzt is, amit irodabérletre kellett volna fordítania. Az, hogy ez a falucska ugyancsak messze esik a nagyvárosoktól, így a választópolgároknak nem könnyű felkeresni szeretett képviselőjüket, nem számított.

A V4NA újságírói a saját szemükkel látták Wildenbergben, Weber még arra sem vette a fáradtságot, hogy kiírja a kapura, ez az ő képviselői irodája.

A számológépet elővéve könnyen kiszámolhatjuk, mennyi az annyi: 2004-től kezdve, azaz 180 hónap alatt, – ha csak a 4332 euró felét számítjuk megspórolt bérleti költségként, – forintra átszámítva közel 125 milliót sikerült zsebre vágnia. Ráadásul ebből a keretből kifizethette akár a családi ház teljes rezsijét is. Számlákat Brüsszelben erről sem kértek akkoriban. Weber nem kicsinyeskedik, pontosan tudja, hogy az ő zsebében van a legjobb helyen az európai adófizetői pénz.

Az alábbi fotón az látható, ahogy Weber megérkezik a saját magától bérelt irodába 2019. április 30-án.

A magyargyűlölő politikus spontán amnéziája máskor is előjött a mostani uniós ciklusban, például amikor az Augsburger Allgemeine című német lapnak azt nyilatkozta, hogy

meg kell teremteni a módját, hogy a korrupt parlamenti képviselők nyugdíjjogosultságát csökkenteni lehessen, ha megerősített kötelezettségszegés történik.
Sőt, maga az Európai Néppárt is érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban, amely az Európai Parlament történetének legnagyobb botránya, és amely alapjaiban rengette meg az uniós intézményekbe vetett bizalmat.

POLITIKA

Címkék:

epp, eu, manfred weber, viktor orban