Soros ügyésze hagyja, hogy fosztogassák a tehervonatokat

Soros ügyésze hagyja, hogy fosztogassák a tehervonatokat

Naponta több tucat tehervonatot rabolnak ki a Los Angeles-i vonalon, mégsem szabnak ki komolyabb büntetést. A helyiek George Gascóntól várnának fellépést a lopások ellen, a Soros György által támogatott ügyész azonban látszólag nem tesz semmit. A tőzsdespekuláns emberét korábban is bírálat érte az értelmetlen reformjai miatt. Soros György ügyészei országszerte olyan botrányos intézkedések után lettek híresek, amelyek miatt drasztikusan megnőtt a bűncselekmények száma.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JANUÁR 24. 13:59

Karácsony óta szinte nem telik el úgy nap, hogy ne rabolnák ki az online rendeléseket szállító tehervonatokat Los Angeles környékén. A tolvajok megvárják, amíg a hosszú tehervonatok megállnak a síneken, majd felmásznak a konténerekre és feltörik a zárakat.

A vasúttársaság szerint ezzel párhuzamosan a mozdonyvezető személyzet ellen elkövetet fegyveres rablások is megszaporodtak.

„A bűnözőket ugyan elfogják és letartóztatják, a vádakat azonban jóval kisebb vétségnek nyilvánítják, így egy kisebb bírság mellett másnap már ismét fosztogathatják a tehervonatokat”

– mondta a vasúttársaság szóvivője. Bár a fosztogatás hetek óta tart, a Los Angeles-i kerületi ügyész még mindig nem lépett fel a rablások ellen.

Egyre nagyobb az elégedetlenség a közbiztonsággal és az igazságszolgáltatással az Egyesült Államok egyes részein. Ahogy arról a V4NA is beszámolt, Soros György az elmúlt években a helyi ügyészválasztások felé fordította figyelmét az Egyesült Államokban. Soros olyan jelöltek megválasztására használta a pénzét, akik sajátos büntetőjogi reformot szorgalmaztak és közben a Black Lives Matter mozgalom hívei. A milliárdos tőzsdespekuláns által támogatott jelöltek közül sokan – közvetlenül vagy közvetve – olyan csoportok hálózatától kaptak támogatást, mint például a „Justice & Public Safety PAC”. Az Influence Watch honlapja úgy írja le Soros szervezeteit, mint a „Biztonság és Igazságosság hálózata”.

George Gascón, Los Angeles

A Los Angeles-i ügyész is szerepel azok listáján, akiket Soros György rengeteg pénzzel támogatott. George Gascón korábban olyan reformokat vezetett be a rendfenntartás kapcsán, amelyek miatt drasztikusan megnőtt a bűnözés, így nem csoda, hogy nem lép fel a vonatfosztogatások ellen. Megválasztása óta a rablások és a gyilkosságok száma is ugrásszerűen emelkedett, miután az ügyész jelentősen mérsékelte a bűncselekményekért járó büntetéseket. A legnagyobb visszhangot egy nemrég meggyilkolt fiatal nő esete keltette, akit a munkahelyén végeztek ki. Feltételezett gyilkosa óvadék ellenében szabadlábon volt két korábbi letartóztatás miatt. Az áldozat apja a politikusokat hibáztatta, akik szabadon engedték a bűnözőket. Ez a vélekedés egyébként egyre gyakoribb azokban a városokban, ahol Soros György által támogatott ügyészek uralkodnak.


John Creuzot, Dallas

A támogatottak listáján szerepel John Creuzot Dallas megyei kerületi ügyész is. Az ő nevéhez fűződik többek között az a javaslat, amely szerint bizonyos életminőséget veszélyeztető bűncselekmények ügyében nem folytathatnak büntetőeljárást. Creuzot szerint a reformok célja, hogy Dallas biztonságosabb és igazságosabb várossá váljon. Azóta nem indítanak eljárást azok ellen, akiket először kapnak el marihuána birtoklásáért, vagy akiknél csak nyomokban találnak drogot. A legvitatottabb reformja az volt, miszerint nem indul eljárás, ha 750 dollár vagy annál kevesebb értékű személyes tárgy ellopása miatt kapnak el valakit. Úgy véli, hogy nem javítana a közbiztonságon az, ha börtönbe kerülne valaki egy enyhébb bűncselekmény miatt. Creuzot javaslatait nagyon sokan bírálták: a dallasi rendőrségi szakszervezetektől kezdve az olyan állami tisztviselőkig, mint Greg Abbott kormányzó és Ken Paxton főállamügyész.

Kimberly Gardner, St.Louise

Kimberly Gardner körzeti ügyész azzal szerzett országos hírnevet, hogy jogi vitát indított a McCloskey család ellen, mert a házaspár fegyverekkel védte a házát a kertjükbe is betörő Black Lives Matter mozgalom tüntetőitől. Később kiderült, hogy Gardner adománygyűjtésre használta fel a pert, ami a botrány kirobbanáskor indult.


Az ügyésznőt is Soros György pénzelte, több mint 67 ezer dollárt kapott a spekulánshoz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól. A vezetése alatt egyébként drasztikusan lecsökkent az elítéltek száma: csak minden második ügyben született elmarasztaló ítélet, a többieket felmentették.

Alvin Bragg, Manhattan, New York

Alvin Bragg manhattani ügyészt a Color of Change PAC segítségével választották meg, amelynek Soros 1 millió dollárt adományozott. Átfogó változtatásaival Bragg arra ösztönözte az ügyészeket, hogy ne emeljenek vádat fegyveres rablás esetén, helyette pedig a gyanúsítottakat csak lopással vádolják. A büntetés így legfeljebb egy év börtön lehet.

Nagy port kavart az a javaslat is, miszerint a betöréses lopásokért enyhébb büntetés járhat, ha a rabló olyan tárolóegységből vagy kültéri ingatlanból lop, amely nem kapcsolódik állandó lakhelyhez. Az olyan bűncselekményekért pedig egyáltalán nem járna szankció, mint a prostitúció, a fegyvertartás és a marihuána birtoklása. Meglátása szerint a börtönbüntetésnek csak az utolsó lehetőségnek kell lennie – annak ellenére, hogy egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el New York utcáin a börtönből idő előtt szabadult visszaeső bűnözők. Emellett alternatívákat keresne a börtönbüntetésre, és egyes bűncselekményeket szerinte vissza kellene minősíteni vétséggé, hogy az elkövetők megúszhassák az őrizetet. Soros György ügyészének reformjai óriási tiltakozást váltottak ki. A Nyomozók Alapítványának elnöke szerint Bragg rendőrré, bíróvá és esküdté tette magát.

 

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

crime, district attorney, george soros, justice, usa