Több mint hétezer nővel erőszakoskodtak a migránsok az elmúlt években Németországban

Angela Merkel volt német kancellár bevándorlási politikájának hibáját mutatják ezek a számok.

NAGYVILÁG POLITIKA 2024. JANUÁR 1. 06:55

A németországi szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) statisztikái szerint 2015 és 2022 között évente több mint ezer nőt zaklattak szexuálisan vagy erőszakoskodtak nőkkel az illegális migránsok. Angela Merkel volt német kancellár bevándorlási politikájának hibája tehát megdöbbentő számokban mérhető.

A becslések szerint csak 2022-ben a tízezernél is több gyanúsítottból 6 366 német, míg 3679 külföldi volt. Közülük 1115 volt menedékkérő migráns, ami azt jelenti, hogy bár a lakosság mindössze 2,5 százalékát tették ki, a szexuális erőszakos cselekmények és nemi erőszakok több mint 11 százalékáért ők voltak felelősek.

Ez megerősíti a régóta fennálló tendenciákat: Ruud Koopmans migrációkutató megállapította, hogy a menedékkérő migránsok ötször nagyobb valószínűséggel vettek részt nemi erőszakos bűncselekményekben, mint mások.

A Német Szövetségi Rendőrszakszervezet elnökhelyettese, Manuel Ostermann arra panaszkodott, hogy a szexuális erőszakot elkövető migránsok gyakran már ismertek a rendőrség előtt, és gyakori az is, hogy már elítélték őket egyéb bűncselekményért, de a laza kitoloncolási normák miatt mégis az országban maradhatnak.

„Aki a szexuális önrendelkezés ellen követ el bűncselekményeket, annak nem lehet joga Németországban maradni. A szabadság kollektív elvesztését tapasztaljuk Németországban, különösen a nők esetében”

– mondta Ostermann a lapnak, majd hozzátette, hogy a nők gyakran azért kerülik a nyilvános helyeket és az utcai ünnepségeket, mert rettegnek az erőszakos migránsoktól.

„A kormánynak nem a külföldi bűnözőkkel szembeni toleranciára, hanem saját polgáraink védelmére kellene összpontosítania”

– idézte a Breitbart amerikai hírportál az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali pártot, amely éppen a bevándorlásellenes retorikájának köszönheti, hogy újabb és újabb rekordokat döntöget a közvélemény-kutatásokban.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

germany, migrants, sexual harassment