Ezért van kitiltva a sajtó a brüsszeliták luxusparadicsomából – videó

Ezért van kitiltva a sajtó a brüsszeliták luxusparadicsomából – videó

Az Európai Bizottság egyik alelnöke éppen ott lakott, ahol stábunkat megállították és zaklatták a belga rendőrök. Elnézve a hatalmas, medencés birtokot és a luxusvillát, nem is olyan meglepő hogy a brüsszeliták igyekeznek titokban tartani, hogy milyen luxusban élnek.

HOT NAGYVILÁG POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 27. 15:22

Sorozatunk első részében beszámoltunk arról, hogy a brüsszeli elit a saját mikrovilágából igyekszik irányítani az európai polgárok életét. Közülük sokan élnek a belgiumi Tervurenben, ami Európa egyik leggazdagabb és legszigorúbban őrzött települése.

Stábunk néhány perce tartózkodott a 23 ezres lélekszámú kisvárosban, amikor – vélhetően – egy helyi lakos bejelentést tett a rendőrségen. Az intézkedő rendőrök stábunk autójának minden centimérét átkutatták, kipakoltatták a hátizsákokat és elvették a telefonjaikat, majd néhány fotót kitöröltek. Egyiküktől a kamera memóriakártyáját is elvette, mondván hogy ezen a környéken tilos fotózni vagy videózni.

Kollégáinkat ennél az ingatlannál állították meg a rendőrök, ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy kik élnek ebben az utcában. Néhány órás kutatómunka után kiderült, hogy 2020 decemberéig biztosan itt élt az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans. Soros György hű embere és az európai zöldpolitika első embere 2020 végétől kezdve feltűnően titkolni kezdte a lakókörnyezetét.

Korábban szinte heti rendszerességgel osztott meg olyan fotót vagy videót a közösségi oldalain, amelyen az udvar vagy a lakóház is észevehető. Ezekből tisztán kivehető a hatalmas telek, a szépen gondozott óriási sövény, amely elzárja a kertet a kíváncsiskodó szemek elől. A biztonsági kamerák pedig olyan sűrűn szegezik az emberre a tekintetüket, mintha a brit királyi család épületét védenék. A kiskirályokhoz méltó ingatlanhoz természetesen medence is jár.

Az elmúlt kicsivel több mint egy évben azonban már nem került ki olyan bejegyzés amelyben megmutatná a nagyvilágnak, hogy milyen luxusban él a Timmermans család. A helyi futballcsapatban játszott egyébknt Max, a Timmermans kölyök.

Némi további kutatómunka után az is világossá vált, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is erősen kötődik a szigorúan őrzött kisvároshoz. 13 éves koráig itt élt, és a nemzetközi iskolában tanult. Úgy tűnik, hogy a Bizottság elnöke -az alelnök mellett – máig nem tudott szakítani Tervurennel, hiszen az internetes cikkek tanúsága szerint máig visszajár a kertvárosba hosszabb-rövidebb időkre.

Tervurenben több nagyhírű iskola is található, ezek közül az egyik a British School of Brussels, ahol a jövő diplomatáit készítik fel az elitek életére. A tandíjak is az elit vagyonához vannak igazítva, egy tanévért több mint 37 ezer eurót kell befizetni a 10. osztálytól kezdve, de az óvodások neveléséért is csaknem 17 ezer eurót kérnek el. Ennyi pénzért nem is csoda, hogy magát az intézményt rendkívül szigorúan őrzik, a belépéshez személyre szóló kártyára van szükség. A csaknem 10 hektáron elterülő udvaron egy 25 méteres uszoda, gimnasztika aréna, táncstúdió, fitneszterem és többcélú sportcsarnok található, de teniszpálya és gyeplabda pálya is rendelkezésre áll. A brüsszeli bürokraták közül néhányan ide jártak.

Visszatérve Timmermansra, a visszafogott energiahasználat fő szószólója energiaélősködő módjára éli nagyvilági életét. Egy Twitter-bejegyzés szerint ugyanis -a poszt időpontjában – egy medencés óriási villában élt. Amit biztosan tudunk, hogy Timmermans mai napig Tervureninek vallja magát. Hogy mennyire képmutató a zöld politikáért felelős alelnök, jól mutatja, hogy Brüsszeltől mindössze másfél órára található a hollandiai birtoka. Az energiavámpír Timmermans Hollandiában egy 12 szobás házban él. Erről sorozatunk következő részében számolunk be.

HOT NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

brusselites, eu, frans timmermans