Fegyveres támadás történt egy nizzai templomban

Fegyveres támadás történt egy nizzai templomban

A késsel felfegyverkezett támadó többször megszúrta a papot és egy apácát is megsebesített, a történteket a belügyminiszter is megerősítette.

HOT 2022. ÁPRILIS 24. 12:49

Április 24-én vasárnap délelőtt 10 óra magasságában késes támadás történt a Franciaország déli részén lévő Nizza városában, a Saint-Pierre-d’Arène nevű templomban. Az elkövető belépett a templomba, majd egyenesen a paphoz lépett, akit többször megszúrt. Ezt követően megtámadott egy 72 esztendős apácát, a nő könnyebb sérüléseket szenvedett, a kezén sérült meg.

 

A France3 úgy tudja, hogy a lengyel származású 52 éves Christophe atya mellkasát mintegy húsz késdöfés érte, a támadó egy 31 éves bipoláris zavarokkal küzdő férfi, aki nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban.

A támadás indítéka egyelőre ismeretlen, de a terrortámadás lehetőségét kizárták a hatóságok, a késelő sajtóértesülések szerint állítólag azt kiáltotta, hogy meg kell ölni Macront.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren gratulált a rendőröknek, akik hamar letartóztatták az elkövetőt, hozzátéve, hogy a megkéselt pap nincs életveszélyben.

 

Éric Ciotti, Alpes-Maritimes megye republikánus képviselője a helyszínre ment, Twitter-bejegyzésében pedig elítélte a papot és az apácát érintő szörnyű támadást.

 

 

HOT

Címkék:

church, france, knife attack, priest stubbed