Hivatalos: Budapestre látogat Ferenc pápa

Hivatalos: Budapestre látogat Ferenc pápa

Vasárnapi Úrangyala-imádságot követő beszédében a katolikus egyházfő hivatalosan bejelentette, hogy szeptember 12-én ő maga koncelebrálja a magyar fővárosban az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét. Látogatásának előkészítéséért is köszönetet mondott.

KULTÚRA 2021. JÚLIUS 4. 16:07

A pápa az Úrangyala imádság után az apostoli paloták Szent Péter térre néző ablakából azt mondta: „Örömmel jelentem be, hogy szeptember 12-15-ig, ha Isten úgy akarja, elmegyek Szlovákiába lelkészi látogatásra. Vasárnap koncelebrálom a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét. Őszintén köszönöm mindazoknak, akik előkészítik ezt az utat, és imádkozom értük. Mindannyian imádkozunk ezért az útért és azokért az emberekért, akik azon dolgoznak, hogy megszervezzék”. A pápa szavait Matteo Bruni szentszéki szóvivő közleményben erősítette meg.

Katolikus egyházfő utoljára II. János Pál pápa személyében járt Magyarországon, 1996-ban.

A magyar kormány közleményben tudatta: örömmel hallotta Ferenc pápa bejelentését, és tisztelettel várja őt szeptember 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje alkalmából.

Az eredetileg 2020-ra tervezett kongresszust idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. A zárómisét a Hősök terén mutatják be.Részletes programot a Vatikán később közöl.