1700 ukrán menekültet kilakoltatnak, hogy helyet csináljanak afgán, szíriai és török migránsoknak

Az ukrán menekülteknek azt mondták, hogy mindössze néhány hetük van arra, hogy elhagyják a lakásukat.

NAGYVILÁG 2024. MÁJUS 30. 21:56

Amikor kitört az ukrajnai háború, és ukránok százezrei áramlottak Németországba, és sok támogatást kaptak, most azonban az ukrán menekültek egyre inkább háttérbe szorulnak a migránsok miatt:

1700-an kaptak felszólítást, hogy hagyják el a szászországi Érchegységben lévő lakásukat, hogy helyet csináljanak az újonnan érkezetteknek

írja a RMX News.

A járási hivatal Zschopau, Aue és Marienberg városokban 650 lakást elfoglaló ukrán menekültnek küldött felmondólevelet, amelyben közölték a bérlőkkel, hogy júliustól nem tartózkodhatnak a lakásban, vagyis mindössze néhány hetük maradt arra, hogy új lakhelyet találjanak.

Az ukránoknak Szíriából, Afganisztánból és Törökországból érkező migránsoknak kell helyet adniuk, akik jelenleg a menekültügyi eljárás alatt állnak. A probléma, hogy a rendelkezésre álló menekültügyi lakások 90 százaléka foglalt.

A levélben, amelyet az ukránok kaptak, az áll, hogy korábban figyelmeztették őket, hogy keressenek új lakásokat, és azt írták: „Ezért ezúton felszólítjuk Önöket, hogy haladéktalanul keressenek maguknak saját lakhatási lehetőséget, és június 15-én 12 óráig hagyják el a rendelkezésükre bocsátott lakást, ettől az időponttól kezdve a lakás használatát visszavonjuk”.

Az ukrán háborús menekültek nem részesülnek menedékkérői ellátásban, hanem a német „állampolgári ellátást” vehetik igénybe. A státuszuk hátulütője, hogy saját maguknak kell gondoskodniuk a lakhatásukról.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, migrant, refugees