A belügyminisztert nem érdekli, ha migránsok gyilkolnak

Bár napokkal ezelőtt történt, eddig még egyetlen szót sem ejtett Nancy Faeser német belügyminiszter annak a tragédiának a kapcsán, ami Ludwigshafenben történt. Egy szomáliai migráns két embert meggyilkolt az utcán, az egyikük karját levágta, majd a volt élettársa erkélyére dobta. Faeser ennek ellenére tovább támogatja a bevándorlást.

NAGYVILÁG 2022. OKTÓBER 23. 14:04

Nancy Faeser belügyminiszter a frankfurti könyvvásáron járt pénteken, alig száz kilométerre onnan, ahol egy szomáliai migráns fényes nappal az utcán hidegvérrel megkéselt két járókelőt, majd az egyiküknek a karját is levágta. Az egyik áldozat – egy 20 éves művész – haláltusáját a saját apjának is végig kellett néznie. A gyilkos egy közeli drogériába menekült, ahol több embert is megsebesített, végül a rendőrök lőtték le, most kórházban ápolják. Szemtanúk szerint a fiatal migráns Allahot dicsőítette, bár valószínűleg párkapcsolati problémák vezettek a gyilkossághoz. A két áldozat „csupán” rosszkor járt rossz helyen Ludwigshafen utcáin.

A várost megrázta a tragédia, a helyiek rettegve merészkednek az utcára, mindez pedig egyáltalán nem érdekelheti Nancy Faeser belügyminiszter, akinek részben a rendfenntartás lenne az elsődleges felelőssége. A szociáldemokrata politikus eddig egyetlen szót sem szólt az esettel kapcsolatban, még néhány sort sem áldozott a közösségi oldalain. Azt sem tartotta szükségesnek, hogy megjelenjen a bűncselekmény helyszínén. Ez óriási felháborodást váltott ki Németországban, az egyik újságíró egy kommentárban azt írja:

„Belügyminiszterként nem ő felel a bevándorlási politikáért? Vagy a belső biztonságért? A menekültügyről szólva a miniszter nem tud mást kitalálni, minthogy a Twitteren arról fecsegjen, hogy Németország „sokszínű bevándorlóország”. Még több illegális bevándorlónak akar „tartózkodási jogot” biztosítani”.

A belügyminiszter fent említett bejegyzése egyébként éppen olyan friss, amennyire árulkodó a német szövetségi kormány céljait tekintve.

Egy újságíró megjegyzi, hogy Faeser, aki a baloldali szélsőséges Antifa magazinokban is előszeretettel ragad tollat, nem kevesebb, mint négy Twitter-üzenetet szentelt a mecklenburg-elő-pomerániai menekültszállón keletkezett tűznek. A bizonyítékok ebben az ügyben egyelőre soványak, nem tudni hogy ki, vagy mi okozhatta a tüzet.

„Faeser itt szándékosan fontossági sorrendet állított fel. Nem tartott volna 30 másodpercig, hogy nyilatkozatot tegyen a késes bűncselekményről. Egyszerűen nem akarta. Vannak jó és rossz áldozatok. Az a belügyminiszter, aki így cselekszik, teljes kudarcot vall”

– írja a Junge Freiheit újságírója. A szociáldemokraták egyébként a 2015-ös menekülthullám alatt is jelentős kormányzati szereppel bírtak, már akkor azzal voltak elfoglalva, hogy közvetítsék a Merkel-kormányzat üzenetét a migránsok felé, miszerint mindenkit szívesen látnak. Mint kiderült, a ludwigshafeni hidegvérű gyilkos migráns is a 2015-ös menekülthullám idején érkezett Németországba.

A politikusok és a média számára ez csak egy újabb kellemetlen eset a sok közül. Németországban ma már naponta átlagosan több mint 50 késes támadás történik; a Welt című újság kutatása szerint csak 2020-ban száz halálos áldozatot követeltek. A felháborodás hiánya azonban elviselhetetlenné vált

– reagált egy közleményben az újabb gyilkosságra az Alternatíva Németországért (AfD) nevű jobboldali párt, amely emlékeztetett arra, hogy Ludwigshafen tagja a „Seebrücke” kezdeményezésnek, amely a földközi-tengeri migránsok befogadásáért kampányol.

Polgárainknak már annyi mindent fel kellett adniuk a menekültekért, akikről később kiderült, hogy erőszakot követtek el: pénzt, lakást, élelmet követeltek – és újra és újra az életüket

– tette hozzá az AfD a közleményben. A párt szerint egyébként kísérteties a hasonlóság a würzburgi késes gyilkossággal, amelyet szintén egy szomáliai migráns követett el még 2021-ben. A 21 éves férfi egyszerűen besétált egy szupermarketbe, ahol ellopott egy kést. Ezután kiment az utcára és gyilkolni kezdett, miközben Allahot dicsőítette. A férfi három embert megölt, legalább 15-öt megsebesített, végül a rendőröknek sikerült megállítaniuk. Mint kiderült, ő is a 2015-ös nagy migrációs hullám alatt érkezett Németországba.

A férfi ámokfutásáról fotók is készültek, az alábbi képet egy buszról készítette az egyik utas.

Egy évvel korábban Drezdában is késeléses terrortámadás történt. Szászország tartományi főváros központjában október 4-én támadtak meg két nyugatnémet turistát. Egyikük, egy 55 éves krefeldi férfi a kórházban belehalt sérüléseibe, társa, egy 53 éves kölni férfi túlélte a támadást. A támadóról kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű és az Iszlám Állam terrorszervezet híve. Néhány nappal a késelés előtt, szeptember 29-én szabadult a fiatalkorúak szászországi börtönéből, amely a Drezdától nagyjából 50 kilométerre fekvő Regis-Breitingenben működik.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, illegal migrants, killer migrants, migrants