„A civilizáció öngyilkossága” a gyerekek agymosása

A civilizáció öngyilkossága az, ha a gyerekeknek azt tanítják az iskolában, hogy az országuk és a történelmük is szörnyű. Pedig ez folyik az amerikai iskolákban, a trend pedig már elérkezett Európába is. Ironikus, hogy a nagy cégek, mint például az Amazon és a Facebook, és a nagy kapitalisták támogatják a kommunista forradalmárokat. Az összefüggésekről Alex Newman beszélt a V4NA-nak.

NAGYVILÁG 2020. NOVEMBER 5. 14:19

Newman újságíró, szerző, a Liberty Sentinel Media vezetője, és számos neves lapnak írt és ír ma is, köztük a The Epoch Times-nak és a The New American-nek.

A V4NA-nak adott interjúban Alex Newman elmondta, hogy a liberális ideológia begyűrűzése az oktatásba nem új jelenség, csupán az utóbbi időben élesedett ki. Ő maga évek óta tanulmányozza már az Egyesült Államok oktatási rendszerét, amelyről könyvet is írt, Crimes of the Educators: How Utopians Are Using Government Schools to Destroy America s Children (Az oktatók bűnei: Hogyan használják az utópisták a kormányzati iskolákat arra, hogy tönkre tegyék Amerika gyermekeit) címmel, ami már önmagában sokat sejtet.

Newman szerint a probléma rendszerszintű. A cél pedig egyértelmű a gyerekek oktatásában: aláásni a kereszténységet és a keresztény kultúrát, és elfordítani az embereket Istentől és a családtól. Nem maradhat meg az individualizmus sem, helyette sokkal inkább egy kollektív modellt vizionálnak, derül ki az újságíró szavaiból.

A civilizáció öngyilkossága, ha a gyerekek azt tanulják, hogy az országuk, a kultúrájuk és az örökségük szörnyű, az államalapítók pedig bűnözők és „népirtó szörnyetegek” voltak – jelentette ki Alex Newman. Erről egyébként Donald Trump amerikai elnök is beszélt július 4-én Mount Rushmore-nál.

Tulajdonképpen a nemzetet akarják szándékosan aláásni ezekkel a próbálkozásokkal az Egyesült Államokban, aminek része az is, hogy a gyerekeknek nem tanítanak már történelmet, mondta el Alex Newman a V4NA-nak. A másik elem a történelem átírása azzal a narratívával, hogy a kommunizmus előtt minden rossz volt, utána viszont minden jó lett, mutatott rá.

A gyerekek agymosása pedig nem újkeletű, tulajdonképpen már generációk mentek át ezen. „Egy lassú lefolyású kommunista forradalom” zajlik éppen az Egyesült Államokban Alex Newman szerint. Ez pedig nem történhetett volna meg, ha nem nevelik bele ezeket az ideológiákat a gyerekekbe.

Az iskolákban konkrétan butítják a fiatalokat, és propagandát tanítanak, mindezt annak érdekében, hogy végül egy új totalitárius rendet hozzanak létre. A gyerekeket valójában már annyira lebutította a rendszer, hogy nem képesek felismerni a logikus érvelést sem. Alex Newman szerint ez ráadásul még csak a kezdet, ennél a helyzet csak rosszabb lesz.

A V4NA kérdezte az írót arról is, hogy milyen különbségeket lát az amerikai és az európai oktatási rendszerek között.

Alex Newman ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Európában még nem annyira szörnyű a helyzet az oktatás terén, mint Amerikában. Elmondása szerint Európában legalább megtanítják olvasni a gyerekeket – Amerikában nem tudnak rendesen olvasni az emberek.

Az oktatási rendszereket viszont igyekeznek összehangolni, ami az újságíró szerint nem egy jó irány. Közben pedig romlik az oktatás minősége és egyre extrémebb méreteket ölt a gyerekek agymosása, mutatott rá.

A keresztény iskolákról is kérdeztük Alex Newmant, hogy ezek az intézmények vajon ellen tudnak-e állni a különböző ideológiáknak. Newman erről úgy vélekedett, hogy a mainstream elit nem fogadja el azt, ha egy iskolában keresztény értékrendet akarnak tanítani. Mivel pedig sok esetben a keresztény vallású iskolák is az államtól kapják a pénzt, az állam beleszólhat, hogy mit tanítsanak. Ekkor pedig könnyen előírhatják például egy keresztény iskolának is, hogy tanítson a gender ideológiáról, különben bezárják – ilyen szabályozásokra van példa Svédországban, mondta el Newman. Egy valami biztos Alex Newman szerint: nagy kihívás lesz a keresztény iskolák függetlenségéért való harc.

Napjaink egyik érdekes kérdése, hogy a rasszizmus témája miért éppen most került a reflektorfénybe a nyugati világban. Alex Newman szerint ez is a kommunista taktikának tudható be. Valójában nem a rasszizmus vagy a rendőri túlkapások miatt aggódnak az emberek, ez csak egy koholmány. Newman a szavait azzal a kommunista szlogennel támasztotta alá, miszerint az ügy mindig a forradalom (the issue is never the issue, the issue is always the revolution). A rasszizmus tehát sokkal inkább egy kapóra jött kitaláció most, annak érdekében, hogy tönkre tegyék a nemzetet.

„Egészen eddig, a legtöbb amerikai nem tartotta Amerikát rasszista társadalomnak”, mutatott rá Newman. A gyerekek kinevelése és a médiából sugárzó propaganda azonban oda vezetett, hogy ez a téma került a figyelem középpontjába.

A kísérlet az amerikai emberek fajon alapuló megosztására pedig nem is új jelenség, ez már az előző évszázadban is megtörtént, mondta el a V4NA-nak az újságíró. Felidézte Manning Johnson esetét, akinek kommunistaként Newman elmondása szerint az volt a dolga, hogy „felhergelje a fekete bőrű embereket Amerikában a fehér emberek és Amerika ellen, egy polgárháború szításának érdekében”.

Jelenleg minden olyan dologra ráaggatták a rasszista jelzőt, amik meghatározzák Amerikát, jelentette ki Alex Newman. Ide tartoznak például az ország alapító atyjai és az alkotmány, de már olyan irracionális dolgok is rasszistának számítanak, mint a matematika vagy a tej.

Az amerikai iskolákban pedig egy újabb veszély leselkedik a gyerekekre, az 1619 Project. Ezt a New York Times neve fémjelzi, egyik megalkotója pedig Nikole Hannah-Jones. Szerinte a rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség már benne van Amerika DNS-ében, ezzel a problémával tehát nem lehet semmit sem kezdeni. Az 1619 projekt üzenete pedig az, hogy „Amerikával kapcsolatban minden rasszista, ezért le kell rombolni”, mutatott rá Newman. Hozzátette, hogy hasonló sorsot szánnak ezek az emberek a kereszténységnek is, amit szintén rasszistának bélyegeztek már, a Jézus szobrokat pedig fehér felsőbbrendűnek.

A cél végeredményben az, hogy mindennek mennie kell, és egy új társadalmat kell felépíteni, ahol mindenki egyenlő. Alex Newman szerint ez már tulajdonképpen zajlik is jelenleg. És bár sokak szerint ez egy nevetséges jelenség, azon fiatalok nem gondolják így, akik csak azt tanulták, hogy minden rasszista, és nincs is viszonyítási alapjuk. Így sikerül végül aláásni az amerikai hazafiságot, és szépen lassan elhozni egy forradalmat – ami már évek óta kilátásban van.

Hogy meddig fog még tartani a BLM mozgalom és a vele jövő erőszak, azt nem lehet megjósolni. Alex Newman szerint „ha csak nem történik valami komoly lépés a megállítására, akkor tovább fognak gyorsulni az események”. Ráadásul egyre több fiatalt vonnak be a mozgalomba, ami miatt 20 év múlva már akár ez lehet a mainstream, figyelmeztet rá az újságíró.

Az pedig nem is titok, hogy rengeteg pénz van a BLM mögött – köztük például Soros György pénze, mutatott rá Alex Newman. Arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen ironikus, hogy a nagy cégek, mint például az Amazon és a Facebook, és a nagy kapitalisták támogatják a kommunista forradalmárokat. Emlékezetes, hogy a BLM alapítói büszkén hirdették magukról, hogy ők kiképzett marxisták.

Donald Trump pedig hiába próbál változtatni a narratíván, nagyon sok ellenségesség éri a média és a közösségi média részéről. Így, ha csak nincs valami nagy változás, aminek révén ráébrednének az amerikaiak, hogy mi is történik, nem valószínű, hogy egyhamar véget érnek a tüntetések, mondta el Newman.

A gond azonban az, hogy nem oldódnak meg hosszú távon az oktatásban rejlő problémák. Azok továbbra is adottak, miszerint a gyerekek agymosáson mennek keresztül az állami iskolákban, zárta mondandóját a V4NA-nak Alex Newman.

NAGYVILÁG

Címkék:

alex newman, black lives matter, brain wash, children, communism, education, ideologies, indoctrination, interview, lefitsm, racism