A jobboldali politikus gond nélkül átjutott az országhatáron, a migránsok által használt útvonalon – videó

A jobboldali politikus gond nélkül átjutott az országhatáron, a migránsok által használt útvonalon – videó

A politikus arra volt kíváncsi, hogy az illegális migránsok útvonalán találkozik-e rendőrökkel vagy csendőrökkel, de semmiféle ellenőrzés nem volt, háborítatlanul átjutott Olaszországból Franciaországba, teljes illegalitásban.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JÚNIUS 9. 11:47

Illegális határátlépést követett el Éric Zemmour jobboldali politikus pártjának tagja, Damien Rieu, aki azt szerette volna kideríteni, hogy ellenőrzik-e az olasz-francia határnak azt a szakaszát, ahol az illegális migránsok átszöknek Franciaországba, az ország déli részén lévő Menton városának közelében. Az akcióról felvételt is készített, melyet a Twitteren tett közzé.

A felvételen elhangzott komment alapján több órás gyaloglásról van szó, mely során olyan kötéllel hagyott nyomokat találtak, amely egyértelműen valamiféle jelzés lehet a migránsok számára, amit vagy a csempészek, vagy egyéb segítők helyeztek ki.

Az országhatárt mindössze egy összetákolt kerítés és egy rozoga kapu jelentette, amelyet könnyűszerrel ki lehetett nyitni, átlépve a francia oldalra pedig a földre dobott személyes holmikat talált Rieu: egy mellény, cipő és egy üveg víz is hevert a földön. A politikus szerint feltehetően egy illegális migráns holmija volt. Valószínűleg az elhagyott dolgok gazdája is a Rieu által bejárt útvonalat használta, ami arra utal, hogy bejáratott, rendszeresen használt útvonalról van szó.

Damien Rieu a felvételen kiemeli, hogy illegális határátlépése során semmiféle ellenőrzés nem történt, ám ez nem a határőrök hibája, hiszen ők megteszik, amit tudnak. Amire szükség van, az egy olyan politikai hajlandóság, amely nagyobb létszámú személyzetet és több eszközt biztosít a határ őrzése és biztosítása céljából. Rieu felhívta rá a figyelmet, hogy amennyiben a június 12-i parlamenti választásokon bizalmat szavaznak neki, akkor számíthatnak rá, hogy ő személyesen fog nyomást gyakorolni Gérald Darmanin belügyminiszterre és a kormányra, hogy megvédjék a lakosságot a bűnözőktől és az olyan terroristáktól, mint például Brahim Aouissaoui, aki szintén ezen az útvonalon jutott be Franciaországba.

A férfi, akit Damien Rieu említett, 21 éves tunéziai muszlim férfi. Ő követte el 2020 őszén Nizzában azt a terrortámadást, amely során a Notre Dame katedrálisban három ember életét vesztette. A férfi Lampedusa szigetéről szökött át Franciaországba és még egy hónapja sem tartózkodott francia földön, amikor kegyetlenül kivégezte áldozatait.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

border crossing, damien rieu, france, illegal migrants, italy