A lengyelek betiltanák a kiskorúak nemváltását

A lengyelek több mint kétharmada támogatja a kiskorúak műtét vagy hormonterápia útján történő nemi átalakításának tilalmát – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból.

NAGYVILÁG 2023. JÚLIUS 26. 15:01

A wPolityce lengyel hírportál számára készített Social Changes tanulmány szerint

A megkérdezettek 69 százaléka ellenezi, hogy a nemváltoztató műtétek és gyógyszerek kiskorúak számára is elérhetőek legyenek.

Ezzel szemben mindössze 12 százalék támogatta a lépést, míg 19 százaléknak nem volt határozott véleménye.

A felmérésből az is kiderült, hogy az összes nagyobb politikai párt szavazóinak többsége ellenezte az intézkedéseket.

A wPolityce portál kifejtette, hogy a felmérés témáját a gyermekek nemváltoztatással kapcsolatos indoktrinálásának növekvő problémája miatt választották.

„Lengyelországban egy meglehetősen konzervatív nézeteket valló társadalom a szó legjobb értelmében, vagyis ragaszkodunk ahhoz, ami összhangban van a világ természetes, biológiai rendjével. Mindazonáltal nagyon szkeptikusak vagyunk a különféle típusú „kísérletekkel”. És ez szó szerint egy kísérlet az élő testen, a gyerekeken. Nem lep meg a felmérés eredménye és az a tény, hogy a lengyelek többsége ellenzi az ilyen, gyerekeken végzett kísérleteket”

fogalmazott a wPolityce-nek Arkadiusz Jabłoński a II. János Pál Lublini Katolikus Egyetem szociológia professzora.

Mint mondta, ha a nemváltás egy felnőtt döntése, akkor ő viseli a cselekedeteinek bizonyos következményeit. Ha azonban gyerekekről van szó, akkor messzemenő szkepticizmust kell gerjesztenie.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, poland, poll, trans kids