A Playboy címlapján pózol Macron politikusa

A Playboy címlapján pózol Macron politikusa

Marlène Schiappa szociális és szolidaritási gazdaságért felelős francia államtitkár minden képen ruhát fog viselni és egy meglehetősen hosszú interjút is adott a lapnak.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. ÁPRILIS 3. 10:02

Alaposan felkorbácsolta az indulatokat Marlène Schiappa szociális és szolidaritási gazdaságért felelős francia államtitkár, a politikus ugyanis igent mondott a Playboy felkérésére, így ő fog szerepelni az április 8-án megjelenő magazin címlapján, derül ki a Le Parisien nevű lap cikkéből.

A hírt maga Schiappa is megerősítette, azt írta ezzel kapcsolatban a Twitteren, hogy Franciaországban a nők szabadok és a képekkel azt szeretné megmutatni, hogy a nők szabadon rendelkezhetnek a testük felett, még akkor is, ha a magazinban való szereplése nem tetszik a haladást ellenzőknek és a képmutatóknak.

Sajtóértesülések szerint az államtitkárról készült képek mindegyikén a nemzeti lobogó színeinek megfelelő fehér, kék és piros színű ruhában lesz látható Schiappa, valamint egy meglehetősen hosszú, 12 oldalas interjút is adott a lapnak, érintve a feminizmus, a nők szabadsága, a politika és az irodalom témáját. Az interjúban Schiappa kitér a nők elleni és a családon belüli erőszakra, az abortuszra, az LMBTQ-közösség tagjainak jogaira, a szolidaritási gazdaságra, az ökológiára, valamint a globális felmelegedésre is.

Az ellenzék élesen bírálta a politikust a szereplése miatt, a jobboldali Marine Le Pen szerint nem a megfelelő időpontot választotta meg a Playboyban közlésre kerülő nagy interjúhoz, mivel az országban politikai válság van. A BFMTV műsorában Danielle Simonnet baloldali politikus pedig arról beszélt, hogy erős kétségei vannak Marlène Schiappa feminista harcának őszinteségével kapcsolatban.

A BFMTV értesülései szerint a kormányfő nem tudott arról, hogy az államtitkár a Playboyban fog szerepelni.

A jelek szerint Élisabeth Borne kormányfő telefonon alaposan leteremtette államtitkárát a történtek miatt, kifejtve, hogy fel sem merülhet a nyuszis magazinban való szereplés, ha valaki ilyen tisztséget tölt be.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

france, inappropriate, interview, marlene schiappa, photos, playboy