A pusztító háború helyett a béketárgyalásokat szorgalmazzák a jobboldali pártok – megdöbbentő videókkal

Németországnak és az EU-nak fel kellene ajánlania magát békeközvetítőként, hogy végre békésen véget érjen ez a szörnyű háború, jelentette ki a német jobboldali AfD külpolitikai szóvivője. Szintén tűzszünetet és béketárgyalásokat sürget, és az Európai Uniót bírálja az Osztrák Szabadságpárt elnöke. Herbert Kickl szerint az EU „értelmetlen vérontást szít”. A háború brutális pusztításáról közben napról-napra újabb és újabb megdöbbentő felvételek kerülnek elő.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 16. 13:34

Csaknem egy éve tart a háború Ukrajnában, az ország, és az orosz fél is súlyos veszteségeket szenvedett már el, a háború gazdasági hatásait pedig egész Európa megsínyli. Egyre többen sürgetik a tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését, köztük Bernhard Zimniok, az AfD külpolitikai szóvivője.

„Németországnak és az EU-nak fel kellene ajánlania magát békeközvetítőnek, hogy végre békésen véget érjen ez a szörnyű háború”, jelentette ki Zimniok. Szerinte „értelemszerűen az EBESZ által vezetett békedelegációt kellene Kijevbe és Moszkvába küldeni, hogy megállapodjanak az azonnali tűzszünetről”.

A politikus azt is hozzátette, hogy „a fegyverszállítások és Ukrajna EU- és NATO-tagságának kilátásai olajat öntenek a tűzre. Ha Ukrajna beleegyezne a semlegességbe, és cserébe kiváltságos uniós partnerséget és védelmi garanciákat kapna, akkor lehetséges lenne a békés megoldás”.

Szintén tűzszünetet és béketárgyalásokat sürget, és az Európai Uniót bírálja az Osztrák Szabadságpárt elnöke. Herbert Kickl arra az ukrán elnök brüsszeli látogatására reagálva úgy fogalmazott: „Semmi sem volt hallható a mielőbbi béke iránti elkötelezettségről – ellenkezőleg: az Oroszország és Ukrajna közötti háború eszkalációs spirálját az egyre több fegyver szállításával tovább pörgetik. Ez a rossz út.

Az osztrák politikus szerint Ausztria képviselőinek ki kellene állnia a háborúskodás ellen és a béke mellett.

Kickl arról is beszélt, hogy „tizenegy évvel ezelőtt az Európai Uniót Nobel-békedíjjal tüntették ki. Sajnos időközben semmi sem maradt belőle”. Szerinte:

„Az EU a békeprojektből háborús unióvá fejlődik, és mindkét oldalon értelmetlen vérontást szít.”

Hozzátette, a végén a számlát az uniós polgároknak kell majd kifizetniük: Több százmilliárd eurót fektetnek a háborúba, amivel az uniós államok nem rendelkeznek. És az EU elitje még ünnepeltetni is hagyja magát érte. Ez egyszerűen őrület!”

A háború brutális pusztításáról közben napról-napra újabb és újabb megdöbbentő felvételek kerülnek elő. Egy, az internetre felkerült videóban egy hatalmas hangárt mutatnak, ami tele van koporsóban fekvő, letakart, halott katonákkal.

Arról, hogy pontosan hány katonát vesztett az ukrán és az orosz fél, nincsenek pontos adatok, és azt sem lehet pontosan tudni, hogy civil vesztette életét a támadásokban.

Ráadásul sokszor a hozzátartozók azt sem tudják meg, hogy családtagjuk hol vesztette életét, az is lehet, hogy a teste sosem kerül elő. Egy – feltehetően drónnal készült – felvételen az is látszik, hogy egy katona élettelenül fekszik a lövészárokban miután találat érte, ráadásul a növényzet is lángra kapott körülötte.

Ráadásul nem csak a fronton, hanem a városokban is egyre erőszakosabb jelenetek játszódnak le, ahogy – egyes információk szerint – kényszerrel hurcolják el a lakosokat katonának az ukrán hadseregbe.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

afd, European Union, fpö, ukraine, war