A zöldpárti városvezetés asszisztálásával érzékenyítik a diákokat az iskolákban

A zöldpárti városvezetés asszisztálásával érzékenyítik a diákokat az iskolákban

A zöldpárti vezetésű Strasbourg támogatja a La Station nevű LMBTI egyesületet, melynek önkéntesei általános iskolák felső tagozataiban terjesztik a nézeteiket.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 3. 10:02

Több mint egy év kihagyás után újra lesznek Strasbourg iskoláiban LMBTI+ előadások, a foglalkozásokat a zöldpárti vezetésű város által támogatott La Station nevű egyesület önkéntesei tartják középiskolásoknak és felső tagozatos általános iskolásoknak. A Rue89 nevű helyi lap értesülései szerint az érzékenyítésnek az a célja, hogy felvegyék a harcot az iskolákban tapasztalható tudatlanság és diszkrimináció ellen. Az egyesület által a közösségi oldalakon közzétett bejegyzés szerint április 1-én volt az első ilyen jellegű foglalkozás és végigjárják egész Elzász megyét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

La Station LGBTI (@la_station_lgbti) által megosztott bejegyzés

Sajtóközleményük szerint a céljuk a prevenció, az LGBTI-fóbia visszaszorítása és az, hogy új perspektívákat mutassanak be a fiatalok számára az egyesület önkénteseinek segítségével, akik egy-egy foglalkozás alkalmával a következő négy fő területen kommunikálnak a tanulókkal: szexuális irányultság, nemi identitás, biológiai nem és diszkrimináció. Elmondásuk szerint ezek a fogalmak gyakran nem világosak a tanulók számára, bizonyos dolgokat undorítónak találnak, vagy nem is tudnak a létezésükről. Az egyesület – állításuk szerint – nem homoszexuális propagandát terjesztenek, hanem tájékoztatnak. A foglalkozásokon a diákokon kívül részt vehetnek a tanárok és az oktatási tanácsadók is. A lap kitér rá, hogy a La Station egyesület önkéntesei olyan vidéki területeket is szeretnének elérni, amelyek lakosai kevésbé férnek hozzá a témával kapcsolatos információkhoz vagy az LMBTI+ egyesületekhez.

Az egyesület honlapján található információk szerint a szponzoraik között tudhatják Strasbourg városvezetését is, a város zöldpárti vezetése a kezdetek óta támogatja a La Station LMBTI Központot, beleértve az egyesület székhelyének létrehozását és célzott támogatást is kapnak különféle foglalkozások, támogató csoportok és rendezvények finanszírozására.

NAGYVILÁG

Címkék:

france, lgbti, school propaganda, strasbourg