Aktivisták szerint a gyerekek már kétéves korukban felismerik, hogy transzneműek

Egy LMBTQ-aktivistákból álló csoport nem létező kutatásokra hivatkozva támogatja, hogy a gyermekek számára kétéves kortól tegyék elérhetővé a nemváltó terápiákat, mivel egy véleménycikk szerint ebben a korban a gyerekek már felismerik, ha transzneműek.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 24. 14:41

Az Egyesült Királyságban tevékenykedő Stonewall LMBTQ aktivista csoport nemrég egy Twitter-posztban azt írta, hogy “a kutatások szerint már a 2 éves gyermekek is felismerik transznemű identitásukat. Mégis, sok óvoda és iskola a születésükkor kapott nemüknek megfelelően oktatja a gyerekeket.”

A szervezet egy Metro UK cikkre alapozta az állítását, amelyet egy névtelen szülő írt. Úgy véli, hogy a 4 éves gyermeke nemi szempontból nem érzi komfortosan magát, de az óvodája ezt nem tartja tiszteletben.

“Az óvodakezdés előtti hónapokban a négyéves lányom gyakran mondta, hogy fiú. Csodálkozom, hogy már most milyen biztos magában. Gyanítom, hogy a tanárai szerint nem elég idős a nem váltáshoz, annak ellenére, hogy közzétett kutatások szerint már két-három éves gyerekek is felismerik a nemüket, és képesek azonosítani a saját transzneműségüket”

– írta az anya a cikkben. Megjegyezte, hogy egy alkalommal a lánya gondterheltnek tűnt, és mint kiderült, azért mert az óvónője azt mondta neki, hogy ő lány, és mindig is lány volt.

Sem a tweet, sem a cikk nem hivatkozott semmilyen kutatásra vagy tudományos bizonyítékra arra vonatkozóan, hogy a 2 évesek, vagy bármilyen korú gyerekek képesek felismerni a transznemű identitásukat.

Azt az elképzelést, hogy a gyerekek tudatában vannak a nemváltással járó kockázatoknak és megfelelően tudnák kezelni a nemváltó terápiákkal járó járó fiziológiai változásokat, már megcáfolták, de mentálhigiénés szakemberek hada az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban továbbra is azt állítja, hogy a gyerekek képesek megválasztani a saját nemüket, és meg tudnak birkózni a nemváltással járó problémákkal.

NAGYVILÁG

Címkék:

children, education, gender ideology, trans, united kingdom