Az eunuch nemi identitást reklámozza a sebész

A nemváltoztatással foglalkozó sebész a TikTokon reklámozta az eunuch nemi identitást, és elmagyarázta annak természetességét. Az utóbbi években bombaüzlet lett a nemátalakítás, sokan azonban később megbánják a döntésüket.

NAGYVILÁG 2023. MÁJUS 1. 14:09

Az eunuch identitásról már felvilágosító videók is készültek

A TikTok influenszer sebész, aki a közösségi médiában a fiataloknak hirdeti szolgáltatásait, videót készített, amelyben az eunuchot, mint létező nemi identitást népszerűsíti, és azt állítja, hogy a magukat eunuchnak valló emberek esetében előnyös lehet a beavatkozás.

Dr. Sidhbh Gallagher, a Miamiban élő sebész a videón elmagyarázza, hogy „az eunuch olyasvalaki, akit születésekor férfinak rendeltettek, de lehet, hogy nem érzi jól magát a férfias vonásokkal”. Gallagher kiemelte, hogy ezek a személyek is részesülhetnek a nemi megerősítő kezelésben, ami egyes betegeknél orchiektómiát azaz a herék sebészi eltávolítását jelenti.

A sebész az eunuchokat a nemileg sokszínű egyének közé sorolja, és elmagyarázza fiatal nézőinek, hogy a Transznemű Egészségügyi Világszövetség (WPATH) által kiadott legújabb ellátási standardokban egy egész fejezetet szentelnek az eunuch identitásnak.

A WPATH döntése, hogy az eunuchot is felveszi az ellátási standardok nyolcadik fejezetébe, heves kritikát váltott ki. A fejezet még odáig is elmegy, hogy azt állítja, hogy a gyermekek is eunuchként azonosíthatják magukat.

Létezik egy olyan oldal is, amelyen a kasztrációs fétis kedvelő személyek osztanak meg egymással képeket és videókat.

„Az Eunuch Archives több mint 3000 darab fiktív gyermekpornográfiának ad otthont, amelyek gyermekek megerőszakolását, kínzását és megölését részletezik. Egyes elbeszélésekben a csonka pubertáskorú gyerekeket orvosok erőszakolják meg. Másokban a gyerekeket erőszakkal kasztrálják egy szadista szexuális kínzási rituálé részeként” – számolt be róla a Reduxx.

Bombaüzlet lett a nemátalakítási őrület

A nemváltó műtétek körüli iparág soha nem látott virágkorát éli, az évtized végére várhatóan eléri az 5 milliárd dollárt. A Grand View Research friss jelentése szerint az ágazat tavaly 1,9 milliárd dollár értékű volt, és az előrejelzések szerint 2030-ig több mint 11 százalékos éves növekedési ütemmel fog bővülni a nemi diszfória növekvő előfordulása és a nemi megerősítő műtéteket választók növekvő száma miatt.

A Daily Wire műsorvezetője, Matt Walsh nemrégiben olyan felvételeket szerzett meg, amelyeken egy orvos arról beszél, hogy az ilyen műtétek milyen sok pénzt hoznak a kórházaknak. A mellkasi rekonstrukciós műtétek, amelyeket kiskorúakon is el lehet végezni 40 ezer, a női-férfi nemi szervekkel kapcsolatos műtétek pedig 100 ezer dollárt is hozhatnak.

Sokan később megbánják a döntést

Tanulmányok egyébként azt mutatják, hogy a transznemű identitást valló, de a társadalmi vagy orvosi átmenetre nem bátorított fiatalok 90 százaléka felnőttkorában már nem nevezi magát transzneműnek, és nem akarja megváltoztatni a nemét. A Project Veritas pedig nem rég egy videót is közzétett, amelyen a Transznemű Egészségügyi Szakmai Világszövetséggel kapcsolatban álló egészségügyi szakemberek arról beszélnek, hogy sok fiatal, aki a nemi hovatartozását megerősítő műtéteket választja, később megbánja döntését.

Ezzel kapcsolatban adott hangot aggodalmainak Dr. Daniel Metzger, a British Columbia Gyermekkórház endokrinológusa is.

Metzger kifejtette, hogy holland kutatók jónéhány tanulmányt mutattak be fiatal felnőttekről, akik nemet váltottak, és reproduktív depresszióban szenvednek, ugyanis a nemváltás során kasztrálták őket, így képtelenek a gyermekvállalásra.

“Mindig jó egy 14 éves gyerekkel a termékenység megőrzéséről beszélgetni, de tudom, hogy feleslegesen beszélek neki erről” – tette hozzá az orvos. Kiemelte, hogy a legtöbb tinédzser nem gondolkodik ezeken a kockázatokon, és azok, akik mindenképpen bele akarnak vágni a műtétbe, egyszerűen azt mondják, hogy majd örökbe fogadnak egy gyereket, anélkül, hogy figyelembe vennék a költségeket és az ezzel a folyamattal járó egyéb korlátozásokat.

Metzger a sajnálatát is kifejezte azzal kapcsolatban, hogy sokan akik tizenévesként a műtét mellett döntenek, később azt kívánják, bárcsak ne tették volna. “Azt hiszem, most, hogy sok nemet váltott fiatal útját követem egészen a húszas éveik közepéig, azt kell hogy mondjam, sokan amikor megtalálják a megfelelő partnerüket, akkor jönnek rá, hogy mégis akarnának egy gyermeket, de ilyenkor már késő” – tette hozzá az orvos.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender change, gender ideology, WPATH