Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ programokat

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ programokat

Az Európai Unió több mint 200 ezer euró értékben finanszírozott olyan projekteket egy ifjúsági program keretében, amelyeken a "drag queen" életmódról tartottak oktató előadásokat.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 23. 14:22

Az „Erasmus+” egy olyan uniós program, amely több milliárd eurós keretből gazdálkodik és elsősorban fiatalok oktatására, valamint ifjúsági sportrendezvényekre lehet költeni. Számos támogatott projekt szerepel a listán, amelyek között LMBTQ szervezetek is megtalálhatók – derül ki Nikolaus Fest német európai parlamenti képviselő kutatásaiból.

A listán virít például egy berlini csoport, a Critical Queer Solidarity workshopja, amely a „Drag It Up” nevet kapta, és amelyet csaknem 22 ezer euróval finanszíroztak az európai adófizetők. 2021 novemberében a német fővárosban rendezett „Drag It Up” szemináriumot az Európai Unió „ifjúsági csereprogramként” könyvelte el. Az esemény hirdetésében egy női ruhába – hiányosan – felöltözött, kisminkelt férfi szerepelt. A Critical Queer Solidarity szervezet azt állítja, hogy a „Drag It Up”-ot a „queer fiatalok önbizalmának erősítése” érdekében rendezik meg. Azt remélik, hogy a szeminárium segítségével bátrabban elhelyezkednek majd a művészek és az előadóművészek világában. Az oktatásokon a queer fiatalok megtanulhatják a sminkelés csínját-bínját, de betekintést nyerhetnek a parókaviselés legújabb trendjeibe és azt is megtanulhatják, hogy hogyan kell magassarkú cipőben járni. Emellett a résztvevők olyan módszereket is elsajátíthatnak, amelyekkel könnyebben elmoshatják a hagyományos bináris szerepeket a közösségekben. A prospektus szerint a szeminárium résztvevői „megismerkedhetnek a berlini drag és queer szcéna gazdag sokszínűségével”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Critical Queer Solidarity (@cqs_berlin) által megosztott bejegyzés

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottságnak rendkívül fontos, hogy erre költse az európai adófizetők pénzét, hiszen a kedvezményezettek listája folytatódik. A Queer Matters nevű – szintén német – szervezet „What’s Masculinity?” csereprogramját 15 450 euróval támogatta az Ursula von der Leyen vezette uniós intézmény, míg a „Queer History Matters” elnevezésű programot 14 028 euróval. Eközben Oldenburgban a „TransYouth” nevű program több mint 28 000 eurót kapott.

Nikolaus Fest, az Alternatíva Németországért (Alternative für Deutschland, AfD) európai parlamenti képviselője és a párt delegációvezetője évek óta kutatja ezt a kérdést. A Breitbart Londonnak azt nyilatkozta, hogy

„Azzal, hogy az adófizetők pénzét rúzsleckékre és férfiaknak szánt csipkés fehérneműkre pazarolja, az EU azt mutatja, hogy minden áron elszántan követi az elvárt nézeteket. Ez a pazarlás egy újabb részlete az EU folyamatos kultúrharc-sorozatának. Az ilyen ostobaságok miatt az ember legszívesebben megnézné a dátumot, és remélné, hogy ez csak egy áprilisi tréfa, de sajnos ez a tragikus valóság.”

Az Európai Unió az Erasmus-programon keresztül további 670 500 eurót költött más LMBTQ projektekre. Ezeknek az a célja, hogy népszerűsítsék az újfajta gender-ideológiát és támogassák a queer bevándorlókat.

NAGYVILÁG

Címkék:

European Union, lgbtq, money