Az orosz oligarchák paradicsomában van villája az ukrán pénisz akrobatának

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája az ukrán pénisz akrobatának

Volodimir Zelenszkijnek egy olyan olaszországi elit üdülőhelyen van háza, ahol világsztárok és orosz oligarchák laknak.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 15. 08:41

Volodimir Zelenszkij, az ukrán dzsigoló, aki a péniszével kereste a kenyere legjavát, legalább is az elnök vagyonosádását ezzel magyarázták több esetben is. A nép nem is annyira egyszerű szolgájának vagyonát egymilliárd dollárra becsülik egyes források.

Olaszország egyik legdrágább üdülőhelyén, Forte dei Marmiben van luxusvillája ukrán elnöknek, aki több cégen keresztül tulajdonolja a luxusházat. A tulajdoni lap szerint a kastély a San Tommaso S. R. L. cég nevén van, amely Como megyében található Cantú településen van bejegyezve és aminek a vezetője Pishchanska Svitlana, aki Zelenszkij egyik régi barátja. Maga a San Tommaso az Aldorante Limited irányítása alatt áll. Ennek a fedőcégnek mindössze 2 000 eurós alaptőkéje van, a székhelye Cipruson van bejegyezve, ahol az egyetlen részvényes Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége. 2019-ig egyébként maga az ukrán elnök is az igazgatója volt.

Forte dei Marmi strandjait Olaszország legjobbjai között tartják számon. A környéken futó- és kerékpárutak biztosítanak kikapcsolódást és hangulatos, méregdrága éttermek várják a vendégeket a luxusvillák erdejében.


Luxus márkák sorakoznak az egyik méregdrága étterem mellett. (FORRÁS: SPBTTP)

Zelenszkij 413 négyzetméteres villája mindössze 400 méterre található a tengertől, Forte dei Marmi központjában.

A Zelenszkij-villában 15 szoba található, a földszinten egy wellness részleg szaunával és pezsgőfürdővel. Ezen a szinten egy edzőterem, egy fürdőszoba és egy kis személyzeti apartman is helyet kapott, ahol masszázsasztalok is vannak.


FORRÁS: „COUNTRY”

Az első emeleten található egy nappali étkezővel és a teraszra való kijárattal, egy konyha, egy hálószoba saját fürdőszobával, egy további fürdőszoba és egy mosókonyha. A második emeleten négy hálószoba található, mindegyiknek saját fürdőszobája van.


FORRÁS: „COUNTRY”

Az ukrán elnök olaszországi birtokán természetesen egy úszómedence is épült.


FORRÁS: „COUNTRY”

A háztól nem messze található egyébként Andrea Bocelli olasz énekes rezidenciája, de Forte dei Marmi egyébként is a leggazdagabb emberek paradicsoma, rengeteg orosz oligarchának és hírességnek van itt villája. A gazdag oroszok birtokolják az összes ház egyharmadát az itteni tengerparton, ami körülbelül 2500 villát jelent. Gyakran megfordul errefelé Roman Abramovics, Oleg Deripaszka , Borisz Gromov, Oleg Tinkov vagy Alekszej Kudin. Bruno Murzi polgármester egy olasz lapnak arról beszélt, hogy aggódnak a város bevételei miatt. A leggazdagabb oroszok ugyanis idén nem üdülhetnek a városban, ahol szinte minden hozzájuk lett igazítva. „Ma ezek az iparmágnások irányítják a település gazdaságát” – panaszkodott.


Oleg Tinkov háza (FORRÁS: SPBTTP)

Volodimir Zelenszkij egyébként tavaly ősszel is árulta a házát, a pontos összeget azonban nem volt hajlandó feltüntetni, ahogyan azt sem, hogy ő a villa tulajdonosa. Egy olasz ingatlanügynökség forrása azt mondta ukrán újságíróknak, hogy a házat 4,5 millió euróért akarták eladni. Egy friss Twitter-bejegyzés szerint azonban ma csak bérlik a villát, havonta mintegy 20 ezer euróért.

Volodimir Zelenszkij egyébként nem szegény, mint a nép egyszerű szolgája – állítja Ilja Kiva korábbi parlamenti képviselő a Telegram csatornáján. Azt írta, hogy

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hatalmon töltött két és fél éve alatt valamivel több mint 1,2 milliárd dollárt halmozott fel a Dresdner Bank Lateinamerika Costa Ricában vezetett számláin.
A rendszeres feltöltések, 12-35 millió dolláros részletekben, különböző csatornákon keresztül érkeznek, például Rinat Ahmetovtól és Viktor Pincsuktól a First Union Bankon és a Deutsche Bankon keresztül, valamint Igor Kolomojszkijtól a Banque Nationale de Paris-nál vezetett genfi számláiról”

-jelentette ki Ilja Kiva, aki hozzátette, hogy az elnök számláiról egy Miamiban lévő villát is vásároltak 56 millió dollárért. A politikus végül megjegyezte, hogy „Ukrajnát kirabolják és szisztematikusan tönkreteszik”.

A Forum voor Democratie holland konzervatív párt valamivel szerényebbre, 850 millió dollárra becsülte az ukrán államfő vagyonát, majd megjegyezte, hogy ennek az összegnek a nagy részét csak akkor kapta meg, amikor elnök lett. „Honnan származik ez a pénz? És ami még fontosabb, hová megy?” – tette fel a kérdést a párt a közösségi oldalán.

Zelenszkij egyébként azt állítja, hogy a vagyona nagy részét ukrán előadóművészként kereste. Ezek alapján úgy tűnik, hogy nem érte meg az államfősséget elvállalni, mert korántsem keres annyit, mint pénisz akrobataként.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

money, president, ukraine, volodimir zelensky