Betiltják a kritikus fajelmélet tanítását

Az iskolákban és a vállalatok által indított továbbképzéseken is tilos lesz kritikus fajelméletet tanítani a most kihirdetett törvénytervezet alapján.

WORLD DECEMBER 16. 2021 14:10

Florida kormányzója, Ron DeSantis a Wildwood városában tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy egy olyan törvényjavaslatot terjeszt elő, amely megtiltja, hogy az állami fenntartású iskolákban kritikus fajelméletet tanítsanak a diákoknak, illetve a vállalatok által finanszírozott továbbképzéseken is tilos lesz az ideológiát tanítani.

A kormányzó titkársága által később kiadott közlemény szerint, a jogszabály „eszközöket adna a vállalkozásoknak, az alkalmazottaknak, a gyerekeknek és a családoknak a kritikus fajelmélet elleni küzdelemhez. A Stop WOKE (Stop the Wrongs to Our Kids and Employees) törvény a maga nemében a legszigorúbb jogszabály lesz az országban, a kritikus fajelméletet, és a vállalatok által oktatott ideologizált továbbképzések ellen. is egyaránt felveszi a küzdelmet. A javaslat azokra az intézkedésekre épül, amelyeket a kormányzó már megtett a kritikus fajelmélet betiltása érdekében”.
A tervezet szerint továbbá azt is megtiltanák a tankerületeknek, főiskoláknak és egyetemeknek, hogy a kritikus fajelméleti tanácsadókat alkalmazzanak.
„Ezt az ideológiát a kulturális marxizmus egy formájának tekintem. Szét akarják tépni a társadalmunk és a kultúránk szövetét, valójában olyan dolgokat akarnak elvenni tőlünk, amit korábban természetesnek gondoltunk, mint a szülők gyermekeik neveléséhez való jogát”, mondta a kormányzó
De Satnis hozzátette, „Floridában állást kell foglalnunk az állam által szankcionált rasszizmus ellen, amely a kritikus fajelmélet alapja. Nem engedjük, hogy a floridai adókat arra költsék, hogy a gyerekeket az országunk és egymás gyűlöletére tanítsák. Továbbá felelősséget kell vállalnunk azért is, hogy a szülők rendelkezzenek jogérvényesítési lehetőségekkel”. A jogszabály tervezet értelmében ellenséges munkakörnyezetnek minősítenék azokat a vállalkozásokat, amelyek kritikus fajelméleti képzéseket hirdetnek meg.
„Meg kell védenünk a floridai dolgozókat az ellenséges munkakörnyezettől, amely akkor jön létre, amikor a nagyvállalatok arra kényszerítik az alkalmazottaikat, hogy elviseljék a kritikus fajelméletet”, folytatta DeSantis.
A tervezett törvényjavaslat a floridai oktatási minisztérium egy júniusi rendeletére épül, amely megtiltotta, hogy az állami iskolákban kritikus fajelméletet tanítsanak.

WORLD

Tags:

critical race theory, republicans, united states of america