Botrányt csaptak az Amazon alkalmazottak: szerintük vannak könyvek, amiket nem lenne szabad árulni

Botrányt csaptak az Amazon alkalmazottak: szerintük vannak könyvek, amiket nem lenne szabad árulni

A könyvforgalmazó vállalat ünnepségén több alkalmazott is tiltakozott az ellen, hogy az áruház kínálatában elérhetőek az általuk transzfóbnak ítélt könyvek. A dolgozók lefeküdtek a földre, és szivárványos zászlókkal takarták le magukat.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 5. 12:08

Az Amazon alkalmazottainak egy csoportja szerdán megzavarta a vállalat Pride-rendezvényét, tiltakozva az ellen, hogy a cég továbbra is árulja a szerintük transzellenes könyveket. A megmozduláson körülbelül 30 alkalmazott vett részt, akik lefeküdtek a földre és a transz közösség lobogóival takarták le magukat. A résztvevők a No Hate at Amazon nevű szervezet tagjai, akik azt követelték hogy a vállalat hagyjon fel azon könyvek eladásával, amelyek nekik nem tetszenek.

Az Amazon köztes megoldással reagált a botrányra.

„Vállalatként erősen hiszünk a sokszínűségben, a méltányosságban és a befogadásban. Könyvkereskedőként azonban úgy döntöttünk, hogy a nézőpontok széles skáláját kínáljuk”

– mondta az Amazon szóvivője, aki hozzátette, hogy a vállalat tiszteletben tartja alkalmazottai véleménynyilvánításhoz való jogát. Ezután a tiltakozás résztvevői közül többen elhagyták a vállalatot, mert szerintük nem megfelelő könyveket árusít a cég. Egyikük azonban kifejezetten a vezetőség válasza miatt mondott fel.

Nem ez az első akciója a vállalat LMBTQ-közösségének, korábban a No Hate at Amazon csoport ugyanis egy petíciót indított, amelyben a tagok azt követelték, hogy a vállalat állítsa le az olyan gyerekkönyvek értékesítését, amelyek nem támogatják az LMBTQ népszerűsítését. Azt is követelték, hogy a vállalat hozzon létre egy felügyeleti testületet, amely lehetővé tenné a munkavállalók számára, hogy demokratikusan határozzák meg, milyen tartalmakat szabad értékesíteni az oldalon.

NAGYVILÁG

Címkék:

amazon, book, lmbtq, pride, transphobia