Családbarát Drag Show-t rendeznek a légierő közösségi központjában

Az amerikai légierő egy németországi támaszpontjának közösségi központjában rendeznek családbarát Drag Show-t amin a leírás szerint minden korosztály részt vehet majd.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 21. 14:44

Bár kevesebb mint egy hónapja az amerikai légierő egyik németországi bázisa lemondta a drag queenek szereplésével zajló eseményeket, köztük a gyerekeknek szóló Drag Story Hour-t, most a katonai bázis egy minden korosztálynak megfelelő Drag Story Time rendezvényt szervez, ahol többek között a drag történetérő is szó lesz. Az előadást családbarát Pride-rendezvényként tartják számon.

A légierő Egyesült Államokban állomásozó csapatai körében is felütötte a fejét az LMBTQ-ideológia. Az amerikai légierő toborzó központjának hivatalos Twitter-fiókja június 17-én közzétett egy fotót, amelyen több kadét kocog, miközben az egyikük hátul a Pride zászlót tartotta. A képen egyetlen amerikai zászló sem volt látható.

„Büszkeség mindenkinek, aki szolgál” – állt a bejegyzésben, amelyet egy szivárványzászlós emoji kísért.

A fotó és az amerikai zászló Pride zászlóval való helyettesítése felháborodást váltott ki a Twitteren, többek között a haditengerészet egyik veteránja, Jack Posobiec, is viccelődött a képen.

„A légierő hűséget váltott. És én még azt hittem, hogy a haditengerészet lesz az első”.

2022 márciusában a légierő egyébként megünnepelte a transzneműek láthatóságának napját, áprilisban pedig megígérték, hogy biztonságos teret hoznak létre a kadétok számára.

NAGYVILÁG

Címkék:

drag show, lmbtq, military, pride