Egy algériai migráns brutálisan meggyilkolt egy kamaszt Franciaországban – videó

Egy algériai migráns brutálisan meggyilkolt egy kamaszt Franciaországban – videó

Országszerte rendkívül nagy felháborodást váltott ki annak a 12 éves kislánynak a halála, akit algériai születésű elkövetők bántalmaztak, majd megfojtottak. Több ellenzéki politikus a belügyminisztert teszi felelőssé a történtekért, mert nem elég határozott az illegális migránsok kitoloncolását illetően.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. OKTÓBER 18. 11:37

Egész Franciaországot megrázta egy 12 éves diáklány, Lola halála, akit egy többtagú banda elcsalt, megkínzott, szexuálisan bántalmazott, majd megfojtott. A kislány holttestét egy utazóládában találták meg az utcán a napokban.


A kislány eltűnését édesanyja péntek délután jelezte, miután nem ment haza az iskolából, az anyuka egy fotót is közzétett egy ismeretlen nőről, szemtanúk az ő társaságában látták utoljára Lolát. A felvételt a család otthonául szolgáló társasház bejáratánál lévő kamera rögzítette. A kétségbeesett édesanya arra kért a Facebookon mindenkit, hogy aki látta a lányát, azonnal értesítse a rendőrséget vagy a szülőket.

A holttestre az eltűnést követően nem sokkal találtak rá, az esettel kapcsolatban a rendőrség négy embert vett őrizetbe, mindannyian algériai születésűek. A fő gyanúsított az édesanya által közzétett fotón szereplő 24 éves nő, Dahbia B., aki rendőrségi kihallgatása során bevallotta, hogy ő csalta el a kislányt a nővére lakására, ami ugyanabban az épületben van, ahol Lola és családja is lakott Párizs 19. kerületében, derül ki a BFMTV cikkéből. Elmondása alapján a kislányt szexuálisan és fizikálisan is bántalmazta, majd miután észlelte, hogy Lola belehalt a fojtogatásba, a holttestet egy ládába rejtette. A lap értesülései szerint a boncolás során bebizonyosodott, hogy a halál oka fulladás volt.

Egy szemtanú arról számolt be a sajtónak, hogy az elsőszámú gyanúsított volt az, aki a holttestet rejtő ládát lecipelte az utcára, majd azt egy kávézó előtt hagyta, ezt követően pedig elsétált a helyszínről.

A 20 minutes hírportál értesülései szerint a holttestet tartalmazó bőröndre egy hajléktalan talált rá az utcán, a lány otthonától 200 méterre. A kislány mindkét lábára a 0-s és 1-es számok voltak pirossal felrajzolva, a gyanúsított fiatal nő pedig zavaros dolgokat mondott a szervkereskedelemről egy férfinak, akivel egy bárban elegyedett beszédbe, de egyelőre az sem világos, hogy az áldozat és gyilkosa korábbról ismerték-e egymást, a nő ügyvédje ugyanis egyelőre nem válaszolt a hírportál által feltett kérdésekre.

A nyomozás előrehaladtával azonban egyre több részlet derül ki a fő gyanúsítottal kapcsolatban, először csak annyit lehetett tudni, hogy a 24 éves nő hajléktalan, iratokkal nem rendelkező bevándorló. A Le Figaro munkatársa, Guillaume Poingt azonban közzétette a Twitteren, hogy a fiatal nő 2016-ban legálisan, diákként érkezett az országba, idén nyáron azonban kiutasítási eljárást kezdeményeztek ellene, mert egy repülőtéri igazoltatás során a rendőrök felfedezték, hogy nincs rendben a tartózkodási engedélye, vagyis illegális bevándorlónak számít.

Az esettel kapcsolatban jó ideig nem nyilatkozott Gérald Darmanin belügyminiszter, állítólag azért, mert folyamatban lévő nyomozásról nem beszél, ám a világhírű francia író, Laurent Obertone erre rácáfolt, ugyanis a Twitteren több olyan bejegyzést is megosztott, ahol aktuális ügyekkel foglalkozott a miniszter.

Több jobboldali politikus is reagált a történtekre, az Éric Zemmour által vezetett és alapított Reconquête nevű párt tagja, Damien Rieu a Twitteren még a profilképét is megváltoztatta egy Lolát ábrázoló rajzra. A politikus azt írta, hogy a történtekért a belügyminisztert teszi felelőssé, mert soha nem toloncolja ki az országból az illegális bevándorlókat.

A Nemzeti Tömörülés párt politikusa, Jordan Bardella szintén a francia kormányt jelölte meg felelősként, mivel az elkövető egy algériai illegális bevándorló.

Az egyik legnépszerűbb ellenzéki politikus, Marine Le Pen azt írta a történtekkel kapcsolatban a Twitteren, hogy a Lolát meggyilkoló nő profilja – akiről kiderült, hogy illegális bevándorló – a franciaországi illegális bevándorlás ellenőrizetlenségének iskolapéldája, majd hozzátette, hogy ideje lenne végre párbeszédet kezdeményezni a témával kapcsolatban.

Éric Zemmour jobboldali politikus a Twitteren egyenesen franciaellenes gyilkosságnak nevezte a történteket.

Hosszas hallgatás után megszólalt az ellenzék által gyakran emlegetett belügyminiszter, Gérald Darmanin is. A politikus az RTL-nek adott interjújában kedden reggel azt mondta, hogy a szélsőjobboldali politikusok jobban tennék, ha belegondolnának a kijelentéseik következményeibe, mivel az áldozat családtagjai most mindenhol a meggyilkolt kislány képét látják a médiában.

Lola családja a tragédiát követően elhagyta a fővárost, az édesapa szüleihez utaztak az ország északi részén lévő Pas-de-Calais megyébe. Nem kívántak kamera elé állni, de a riporternek elmondták, hogy a legnehezebb még előttük áll, mert egyelőre még nem tekintették meg elhunyt lányuk holttestét.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

france, gerald darmanin, lola, migrants, paris, teen murdered