Egyre jobban behálózza a profi sportot a genderlobbi

Egyre jobban behálózza a profi sportot a genderlobbi

A National Football League (NFL) amerikaifutball-szövetség bajnokságában szereplő csapat bejelentette a liga első transznemű pomponlányának felvételét.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 15. 16:11

Gombamód terjed a genderőrület a profi sportban is. Az NFL bajnokságában szereplő Carolina Panthers a napokban jelentette be, hogy ők fogják alkalmazni a történelem első transznemű pomponlányát. Justine Simone Lindsay így jó eséllyel együtt táncolhat és szurkolhat a pálya széléről az amerikaifutball-bajnokság következő szezonjában. A 29 éves pomponlány is beszámolt a történelmi eseményről az Instagram oldalán. “Ez egy olyan pillanat, amit soha nem fogok elfelejteni, és alig várom, hogy megmutassam nektek, mit tud ez a lány” – írja a Panthers legújabb pomponlánya.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Justine Simone Lindsay (@jus_lindsay_) által megosztott bejegyzés

Lindsay egy lapinterjúban azt is elmondta, hogy büszke arra, hogy fekete transzneműként lebontja a jövőbeli sportolók előtt álló akadályokat. Szerinte azért is jelentős mérföldkő a felvétele, mert ezen a területen kevésbé alkalmaznak fekete nőket.

Az utóbbi hónapokban egyre több botrány okozott az Egyesült Államokban az, hogy magukat nőnek valló férfiak a nőkkel együtt versenyezhetnek a különböző sportágakban. A legtöbb esetben a transzneműek anélkül le tudják győzni a női versenytársakat, hogy különösebben megerőltetnék magukat. Nagy port kavart év elején annak az úszónak a botránya, aki férfinak született, de nemváltó hormonokat szed, emiatt pedig a női ligában versenyezhet. Az eredmény természetesen minden versenyen ugyanaz volt: Lia Thomas könnyedén legyőzte versenytársait, sőt, minden addigi rekordot megdöntött a teljesítményével. De nem csak az igazságtalanság gyötörte a női csapattársakat és versenytársakat. A Pennsylvaniai Egyetem úszócsapatának több tagja is megszólalt, név nélkül osztották meg aggályaikat. Elmondásuk szerint a legkényelmetlenebbül az öltözőben érzik magukat Lia Thomas miatt.

“Az öltözés határozottan kínos, mert a transznemű úszónak megvannak a férfi nemi szervei, és vonzódik is a nőkhöz. Thomas gyakran nem takarja el az átöltözések során a péniszét, és a csapattársainak arról mesél, hogy nőkkel szokott randevúzni. Így az se világos számunkra, hogy leszbikus transznemű nőnek, vagy pedig heteroszexuális férfinak vallja-e magát valójában”

– mesélte az egyik úszó, egy másik pedig arról számolt be, hogy “a valódi női úszók jelenleg harmadosztályú állampolgárokként vannak számontartva a csapatban”.

De nem csak az Egyesült Államokban terjed a genderlobbi, hiszen az Egyesült Királyságban is egyre gyakrabban fordul elő, hogy magukat nőnek azonosító férfiak versenyezhetnek a nőnek született sportolók ellen. Nagy port kavart az az eset is, amikor két biológiai férfi elindulhatott az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kerékpárversenyén, majd természetesen ők foglalhatták el a dobogó első és második fokát. A verseny utáni eredményhirdetésről készült szürreális fotó órák alatt bejárta a világhálót. A dobogó első két fokán nőként viselkedő férfiak álltak, akik annyira büszkék voltak, hogy legyőzték az összes női versenyzőt, hogy egy csókot is loptak egymástól. Mellettük a pódium harmadik fokán egy nő állt, aki a kisgyerekét tartotta a kezében.

NAGYVILÁG

Címkék:

changing genders, competition, uk, usa