10-ből 9 esetben migránsok követnek el nemi erőszakot Olaszországban

10-ből 9 esetben migránsok követnek el nemi erőszakot Olaszországban

Az olasz statisztikai hivatal adatai szerint a bűncselekmények közel felét bevándorló hátterű személyek követik el, a szexuális kizsákmányolással kapcsolatos eseteknél még ennél is megdöbbentőbb a statisztika: az esetek csaknem 90 százalékáért migránsok a felelősek.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 19. 06:00

Az Olasz Nemzeti Statisztikai Intézet (ISTAT) adatai szerint a 14-24 éves korosztályban a migránsok követik el a súlyos bűncselekmények közel felét. Ebben a korcsoportban a bevándorló hátterű személyek a lakosság 9,6 százalékát teszik ki. A fiatal bevándorlók követik el a lopások 50,2 százalékát, a rablások 48,1 százalékát és a szexuális erőszak 47,7 százalékát.

Egy kisebb csoportban, a 18-24 éves korosztályban a migránsok az ország lakosságának 11,2 százalékát teszik ki. A prostitúció és a szexuális kizsákmányolással kapcsolatos bűncselekmények 89,7 százalékát, a szexuális erőszakkal kapcsolatos esetek 55,8 százalékát, a rablások 52,8 százalékát, a lopások 52,4 százalékát követik el. Az ISTAT adatai arra is rámutatnak, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan emelkedett a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények száma. 1990-ben a külföldiek a bűncselekmények 2,5 százalékáért voltak felelősek, míg 2009-re ez az arány 24 százalékra nőtt.

Az illegális bevándorlók miatt drasztikus mértékben romlott a közbiztonság a legtöbb olasz nagyvárosban, de a kisebb településeken is gyakori a migránsbűnözés. Varese megyében a napokban egy felfegyverzett marokkói migránsbanda elfoglalt egy egész erdőt, ahonnan egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó hálózatot működtetnek.

„Több tucat barlang és szakadék van, mit drogbarlangként emlegetnek már évek óta, azonban az elmúlt időszakban az erdőben lakó banda egyre erőszakosabb lett”

– mondta Alessandro Volpini, Luino település rendőrparancsnoka egy lapinterjúban.

A bandában jól meghatározott hierarchiát lehet felfedezni. A banda főnökei a területi vezetők, akik alatt egy hadnagy áll, ő ellenőrzi a dílerek által irányított területeket. Legalul pedig az alárendeltek, vagyis a futárok, a drogfüggők és a csavargók állnak. Ezeket a rabszolgasorban tartott személyeket a vezetők gyakran bántalmazzák. Nemrég két ilyen eset is nyilvánosságra került. Egy 25 éves marokkói férfit egy fához kötöztek majd órákon keresztül korbácsolták. A főnökök eltörték a karját és levágták az egyik fülét. Ehhez hasonlóan kegyetlenséggel bántak el egy 40 éves olasz férfivel, akit három órán át lógott egy faágon, miután megverték és lőfegyverrel fenyegették. Mindkét férfit a rendőrök találták meg az erdőben.

De Milánóban is egyre több bűncselekményt követnek el a bevándorlók, ahol mindennaposak a rablások, lopások, késelések és nemi erőszakok. A helyiek már rettegnek kimenni az utcára sötétedés után. Nemrég Chiara Ferragni népszerű influenszer hívta fel a figyelmet az áldatlan állapotokra.

„Gyötör és elkeserít a folyamatos erőszak Milánóban. Ismerőseim és szeretteim minden nap beszámolnak arról, hogy otthon kirabolják őket, de a kisebb boltokból is elveszik az aznapi bevételt, másokat pedig fegyverrel fenyegetnek az utcán”

-meséli az influenszer, aki arra kérte a baloldali vezetésű város polgármesterét, hogy lépjen közbe, és vessen véget a Milánóban már egy ideje tomboló erőszaknak.

Van azonban olyan nagyváros is, ahol az illegális migránsok soron kívül önkormányzati lakásokat kapnak – annak ellenére, hogy országszerte a lakhatási válság miatt nagyon hosszú a várólista. Az akció mögött a baloldali demokrata párt polgármestere, Roberto Gualtieri áll. A Fratelli d’Italia nevű párt azonban már többször is arra szólította fel a város baloldali vezetését, hogy változtasson az új szokásokon, mert az illegális migránsokat – akik közt rengeteg a bűnöző – előnyben részesítik az olasz családokkal szemben.

NAGYVILÁG

Címkék:

abuse, gang, italy, migration