Iszlamisták fenyegetik az európai embereket

Nem mindenki gyászolja azt a rendőrt, akit egy afgán késelt halálra Mannheimben. Egy iszlamista TikTok-agitátor ünnepli az erőszakos cselekményt, és azzal fenyegetőzik, hogy megismétli.

NAGYVILÁG 2024. JÚNIUS 4. 11:21

Németországot a döbbenet és a gyász borítja be, miután egy afgán migráns halálra késelt egy rendőrt Mannheimban. Nem mindenki gyászol azonban, sőt van olyan is, aki a közösségi oldalán örvendezett a kegyetlen gyilkosság után. Az egyperces videóban egy magát az interneten „Meta imámnak” nevező férfi példaképnek nevezte a gyilkos migránst, és arra szólította fel a többi iszlamistát, hogy kövessék a példáját.

Udo Vetter, büntetőjogra szakosodott ügyvéd a Focus Online-nak adott értékelést a jogi helyzetről. Véleménye szerint férfi három bűncselekményt követett el a rövid videóban. Először is, bűncselekményeket hagyott jóvá és dicsőített, ezen kívül bűncselekmény elkövetésére is biztatta az embereket, végül pedig gyűlöletkeltés miatt is eljárás indulhat ellene. Ha elítélik, akár öt év börtönbüntetésre is számíthat – vélekedett a szakértő.

A Junge Freiheit német lap megkeresésére a baden-württembergi állami bűnügyi hivatal szóvivője nem tudta megerősíteni azokat a médiaértesüléseket, amelyek szerint az iszlamista férfit, a „Meta imámot” már azonosították. A szóvivőnő azt is megválaszolatlanul hagyta, hogy vizsgálják-e és milyen esetleges bűncselekmények miatt a férfit. Emlékezetes, egy 25 éves afgán férfi, Sulaiman A. múlt pénteken késsel támadt az ismert iszlámkritikus Michael Stürzenbergerre és a rendezvény többi résztvevőjére, közben pedig megölt egy rendőrt.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, migrant, murder