"Jó ember vagyok" – mondta a migráns, aki az utcán erőszakolt

Franciaországban nagy port kavart annak a bevándorló férfinak az esete, akit börtönbüntetésre ítéltek nemi erőszakért és fegyveres támadásért, mégsem értette, hogy mi a gond vele.

NAGYVILÁG 2023. MÁJUS 2. 14:08

„Jó ember vagyok” – érvelt a büntetése ellen egy francia bíróságon a 35 éves algériai bevándorlót, Ahmed Khalefot, akit azért ítéltek el, mert két évvel ezelőtt megerőszakolt egy nőt. 2021 februárjában először késsel megtámadott egy nőt, aki a villamosra várt a franciaországi Bègles városában.

A bírósági jelentésből kiderült, hogy a férfit az sem riasztotta vissza az erőszaktól, hogy a nő szándékosan a térfigyelő kamerák látóterébe lépett, mert gyanút fogott. A férfi az áldozata hátához nyomta a kését, majd berángatta a közeli parkba, ahol hidegvérrel megerőszakolta.

A rendőröknek később sikerült elfogniuk a férfit, akiről kiderült, hogy nem sokkal az esetet megelőzően két fiatal nőt is zaklatott, tapogatott és arabul sértegetett. Amikor a rendőrök megtalálták, az algériai férfi a nyelvét harapdálta, vért köpött rájuk, és ellenállt a letartóztatásnak; majd az egyik rendőrt meg is ütötte.

Khalef, a bíróságon elmondta, hogy hét testvére közül ő az egyetlen fiú, és hogy ő „rendes ember”, akinek a szülei „jó nevelést adtak”. A férfi megdöbbent, hogy 26 hónapig rács mögé kerül, és azzal érvelt, hogy új jövőt akart felépíteni magának, ezért érkezett Franciaországba.

Franciaországot az elmúlt években számos olyan eset történt, amikor migránsok nőket erőszakoltak meg, és az sem ritka, hogy ezek a brutális támadások halállal végződnek. Nem csak Franciaországot, hanem az egész világot megrázta az a kegyetlen gyilkosság, amelyben egy 12 éves francia kislány, Lola vesztette életét.

A lányt elcsalta, megkínozta, szexuálisan zaklatta, majd megölte egy algériai migránsbanda. Az elsőszámú gyanúsított, a 24 éves Dahbia Benkired ellen kiutasítási határozat volt érvényben, mivel lejárt a tartózkodási engedélye, de mivel nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban, vagyis a gyilkosságot megelőzően nem követett el bűncselekményt, szabadon járt-kelt az országban.

Ugyanebben az évben egy tunéziai migráns közvetlenül egy franciaországi utcán erőszakolt meg egy angol turistát. 2022 augusztusában egy észak-afrikai migránst tartóztattak le, aki egy amerikai turistát erőszakolt meg egy párizsi nyilvános vécében, miközben a társa kint várakozott. 2022 októberében egy kongói migráns megpróbált megerőszakolni egy 24 éves francia nőt, mert nem volt elég pénze egy prostituáltra, és

azt mondta a rendőrségnek: „Egy gyönyörű fehér (nőt) akartam”.

Ilyen esetek Európa-szerte előfordultak, Girogia Meloni nem sokkal miniszterelnökké választása előtt tett közzé egy videót, amelyen egy migráns közvetlenül Olaszország utcáin erőszakol meg egy nőt, ami nemzetközi címlapokra került. A szexuális erőszakot az olaszországi Piacenza központjában követte el egy 27 éves, Új-Guineából származó migráns. Az áldozat – egy 55 éves ukrán nő – reggel 6 óra körül egyedül sétált a város központjában, amikor az illegális bevándorló megtámadta és leteperte, majd megerőszakolta. Az esetről egy környéken lakó videót készített az ablakából, miközben hívta a rendőrséget. A felvételen a nő kétségbeesetten próbál segítséget kérni a saját nyelvén. A rendőrség a helyszínen közbelépett és elfogta a férfit, majd letartóztatták. A nőt sokkos állapotban szállították a közeli kórház sürgősségi osztályára.