Migránsbanda vezetőjével fotózkodott a miniszterelnök

A miniszterelnök – aki a bevándorlóbandák felszámolását tűzte ki célul – egy ismert rapperrel, az egyik banda vezetőjével pózolt.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 12. 14:12

Tavaly szeptemberben Magdalena Andersson bemutatta a kormány költségvetését, a beszéde során pedig kemény fellépést ígért a svédországi bűnöző bandákkal szemben.

“Fokozni fogjuk a csalás és a pénzmosás elleni küzdelmet, és megállítjuk a pénzek áramlását a szervezett bűnözés felé. A bandabűnözőknek nem luxusautókkal kellene közlekedniük, hanem a büntetés-végrehajtás kisbuszaiban kellene ülniük a legközelebbi börtönbe vezető úton”

– mondta Magdalena Andersson. Most azonbana a svéd miniszterelnök egy ismert gengszter rapperrel pózolt egy képen, aki a rendőrség szerint vezető szerepet játszik a dalarnai hálózat működésében. A banda fegyver-és kábítószerkereskedelemmel foglalkozik, illetve több lövöldözéssel is kapcsolatba hozták őket.

A közös fotót maga a bandavezér rapper tette közzé, a miniszterelnökkel éppen a saját luxusautója mellett pózolt. A rapper gúnyosan egy sajtótájékoztatóról származó hangfelvételt csatolt a képhez, ahol Andersson kijelentette, hogy a bandabűnözőknek nem kellene luxusautókat vezetniük, hanem börtönben kellene ülniük.

2019-ben Thrife-t fegyverrel elkövetett bűncselekmény gyanújával letartóztatták A kerületi bíróság két év börtönbüntetésre ítélte Thrife-et, de az ítéletet a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte, mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bizonyítékok nem voltak elegendőek.

NAGYVILÁG

Címkék:

gang, migration, sweden