Mintha dézsából öntenék, úgy tolják a pénzt Sorosék a demokrata kampányokba

A liberális milliárdos, Soros György legutóbb újabb 1 millió dollárt dobott be Georgia államban Stacey Abrams kormányzójelöltségének támogatására.

NAGYVILÁG 2022. OKTÓBER 16. 17:01

Soros György Democracy PAC II nevű szövetségi bizottsága, amelyet a tőzsdespekuláns 125 millió dollárból finanszírozott, szeptember 30-án küldte a pénzt a One Georgia Inc. részére az állami nyilvántartások szerint – számol be a Fox News csatorna. A One Georgia Inc. egy olyan szervezet, amelyet Stacey Abrams, Soros kormányzójelöltje elnököl és amelyet a kampányára használnak. Soros legutóbbi hozzájárulása azt a 2,5 millió dollárt követi, amelyet március és június között fizetett a szervezetnek, így a csoport támogatása elérte a 3,5 millió dollárt. Sőt, Soros lánya, Andrea Soros Colombel augusztusban 100 000 dollárt adott a One Georgia szervezetnek, de a Soros család több másik tagja is szinte dézsából önti a pénzt a demokrata kampányokba.

Abrams legalább hat évre visszamenőleg kapcsolatban áll Soroshoz köthető szervezetekkel. 2016-ban egy Abrams tulajdonában lévő cég, a Sage Works LLC 15 000 dollárnyi tanácsadói kifizetést kapott a Georgia Safety & Justice PAC-tól, amelyet teljes egészében Soros 147 000 dollárral finanszírozott.

A Georgia Safety & Justice PAC nagyjából abban az időben juttatta Henry megye kerületi ügyészét, Darius Pattillót hivatalba, amikor Soros szemet vetett a progresszív ügyészjelöltekre, akiket a büntető igazságszolgáltatási rendszer átalakításának jelentős elemének tekint. Két évvel a kifizetés után Abrams részt vett a Democracy Alliance adományozói klub 2018-as atlantai összejövetelén, amely lényegében a Soros által társalapított, gazdag progresszívek hálózata, ahol rendszerint meghatározzák a demokrata narratívákat.

Soros Nyílt Társadalompolitikai Központja később 850 000 dollárt adományozott a New Georgia Project Action Fundnak, egy Abrams által alapított, ismeretlen eredetű pénzből működő csoportnak Az adományozás idején Raphael Warnock georgiai demokrata szenátor elnökölte a csoportot.

A One Georgia Inc. vezetői bizottsága több demokrata szimpatizáns adományozótól és hollywoodi hírességtől is rengeteg pénzt kapott. Karla Jurvetson, aki régóta progresszív aktivista és adományozó, júliusban 1 millió dollárt adományozott, ami kiegészítette a júniusban a One Georgia számára korábban adományozott 2,5 millió dollárt. Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója a múlt hónapban 2 millió dollárt adományozott, Fred Eychaner, a chicagói Newsweb Corp. elnöke pedig ugyanebben a hónapban 400 000 dollárt osztott szét.

A többi nagy adományozó között volt a LinkedIn társalapítója, Reid Hoffman, aki júniusban 400 000 dollárt adományozott, és Melinda Gates, aki júniusban 200 000 dollárt adományozott.

NAGYVILÁG

Címkék:

george soros, usa