Mocskos fehérnek nevezte társait és arabul fenyegette őket a baloldali aktivista – videó

A baloldali diák aktivista mocskos fehéreknek nevezte és arab nyelven megfenyegette fehér társait, ám nem ez volt a szóban forgó diákszakszervezet első ilyen jellegű inzultusa, korábban olyan diszkrimináció-ellenes összejövetelt szerveztek, ahonnan kitiltották a fehéreket.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. OKTÓBER 24. 09:30

Váratlan rasszista támadás történt a Franciaország középső részén lévő Poitiers egyetemén, az esetről felvétel is készült. A videón látszik, amint egy felindult diák másokat inzultál, egyre ingerültebben.

Az egyik egyetemista szóvá tette a fiatalembernek, hogy hozzá sem szólt, mégis követi őt a fiú és mocskos fehérnek nevezte. A fiú erre kerek perec megkérdezte a lányt, hogy azt akarja-e, hogy megüsse, majd a körülöttük állóknak kifejtette, hogy attól még, hogy egy lánnyal van dolga, nem azt jelenti, hogy nem ütheti meg. Mikor felhívták rá a figyelmét, hogy épp tanúk előtt fenyegetett meg veréssel egy lányt, a fiatalember azt felelte, hogy ő nem toleráns, ezt követően pedig arab nyelven kezdett beszélni és megfenyegette vitapartnerét.

A történtekről beszámoló Valeurs actuelles nevű lap munkatársa, Amaury Brelet a Twitteren hívta fel a figyelmet arra, hogy az Uni diákszervezet egyik inzultált tagja, Maxime Brunet elmondása alapján ezért sértegette őket a felvételen szereplő diák, mert az egyetemen terjesztették nézeteiket. Brunet azt is mondta, hogy mocskos fehéreknek és fasisztának nevezte őket a fiú.

A Valeurs actuelles cikkéből kiderül, hogy az agresszív diák a szélsőbaloldali Új Antikapitalista Párt (NPA) tagja és az UNEF baloldali diákszervezet aktivistája. Maxime Brunet a lapnak elárulta, hogy a fiatalember nem csak a videón szereplő lányt sértegette, hanem másokat, többek közt őt is, szintén rasszista jelzőkkel illette.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a baloldali UNEF diákszervezet valamelyik tagja kifejezetten kirekesztően viselkedett a fehér hallgatókkal szemben, 2021 márciusában nagy felháborodást keltett, hogy az UNEF olyan gyűléseket rendezett, amelyeknek az volt a célja, hogy összehozza és segítse azokat, akik valamilyen formában rasszizmus, illetve kirekesztés áldozataivá váltak, ám épp a kirekesztettekből váltak a kirekesztők, ugyanis a fent említett összejövetelekre nem engedték be a fehér hallgatókat. Az UNEF elnöke, Mélanie Luce egy interjúban a riporter kérdésére beismerte, hogy valóban történt diszkrimináció a szervezet részéről.

A történtek annyira felháborították Éric Zemmour jobboldali politikust, hogy egyenesen a szervezet feloszlatását követelte a belügyminisztertől.


Az UNI szervezet más tagjai ellen is történt már korábban agresszív támadás, áprilisban Grenoble városában egy bárból léptek ki az utcára a jobboldali diákok, amikor antifasiszták támadtak rájuk, egyiküket, egy fiatal nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy csurom vér lett az arca, a támadás után feljelentést tettek.

Az UNI Grenoble vezetője a Valeurs actuelles nevű lapnak elmondta, hogy a városban már korábban is történt hasonló atrocitás, április elején kommunista és antifa fiatalok támadtak az UNI aktivistáira.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

extreme left-wing, france, poitiers, racism, threats, unef, uni, university