Rendőrségi reformok a "woke" jegyében: "fekete történelem" és "antirasszizmus" tematikájú előadásokon kell részt vennie a rendőröknek

Rendőrségi reformok a "woke" jegyében: "fekete történelem" és "antirasszizmus" tematikájú előadásokon kell részt vennie a rendőröknek

A rendőrfőnököket tömörítő Országos Tanács kedden tette közzé ezzel kapcsolatos cselekvési tervét.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 25. 14:57

„Fekete történelem” és „antirasszizmus” – a jövőben ilyen tematikájú előadásokon kell majd kötelezően részt venniük Angliában és Wales-ben a rendőröknek, derül ki a május 24-én, a Brit Rendőrfőnökök Országos Tanácsa (NPCC) által közzétett cselekvési tervből. A lépéssel a tanács célja az, hogy csökkenjen a feketéket sújtó diszkrmináció, írja a Breitbart cikkében.

A szervezet sajtóközleménye szerint a tervért felelős tisztviselők azt remélik, hogy a kötelező képzések csökkentik majd azoknak eseteknek a számát, amelyek során a rendőrök erőszakkal lépnek fel a feketékkel szemben. A tisztviselők azt is szeretnék elérni, hogy több rendőr vallja magát „woke”-nak, azaz felvilágosuktnak, jegyzi meg a portál. Ebben bízik a terv bevezetésének felügyeletéért felelős elnök, Abimbola Johnson is.

„A „woke” szót sokan úgy kezelik, mintha az negatív lenne, pedig nem az. „Woke”-nak lenni csak annyit jelent, hogy érzékenyek vagyunk a társadalomban tapasztalható igazságtalanságra”

– mondta Johnson a The Telegraph-nak nyilatkozva.

„Szeretném, ha a rendőrség valóban elgondolkodna azon, hogy mit is jelent ez a meghatározás, és ha valaki antirasszistává akar válni, akkor el kell viselnie, hogy „woke”-nak bélyegzik”

– tette hozzá Johnson.

A Breitbart egyik tavaly decemberi cikkéből az is kiderül, Abimbola Johnson szerint a rendőröknek nyilvánosan is el kellene ismerni a szerveiknél jelen lévő intézményi rasszizmust ahhoz, hogy a brit erők megfelelő kapcsolatot tudjanak kiépíteni az úgynevezett a fekete, ázsiai és kisebbségi etnikumú közösségekkel. A rendőri szervek ezt végül visszautasították.

A Breitbart cikke egyfajta érdekességként azt is megjegyzi, hogy a képzésekről szóló friss cselekvési tervet a rendőri szervezet szinte napra pontosan George Floyd halála után két évvel hozta nyilvánosságra. Floyd esete után többek között a Black Lives Matter mozgalom tagjaival tüntetéshullám robbant ki az Egyesült Államokban, a tüntetések sok esetben erőszakba csaptak át.

NAGYVILÁG

Címkék:

anti racism, black history, police, united kingdom, woke