Transznemű versenyző is van a szépségverseny finalistái között

Transznemű versenyző is van a szépségverseny finalistái között

A Miss France elnevezésű szépségverseny történetében első alkalommal fordul elő, hogy transznemű versenyző is indulhatott és bekerült a fővárosi döntősök közé. Ha ezt követően a regionális versenyen is helyt áll, akkor helyet kap a végső döntőben és nem kizárt, hogy ő lesz Franciaország szépe. A transznemű versenyzők indulását már egy ideje fontolgatta a verseny igazgatója, ám sokan nem értenek egyet a döntéssel.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 20. 15:29

Rendkívül megosztotta a franciákat a hír, mely szerint a Miss France elnevezésű szépségversenyen elindult egy transznemű versenyző is. A 19 éves Andrés Furet színészként dolgozik és 2019-ben coming outolt, erről a Le Journal du Dimanche nevű lap írt annak idején. A színésznő szerepelt az Il est elle (a fiú lány) című tévéfilmben, amelyben a saját életútját mutatja be, a film ugyanis egy kamasz fiúról szól, aki nem megfelelő testbe született és arra kéri a családját, hogy kísérjék végig az átalakulása útján.

A BFMTV értesülései szerint Andréa Furet bekerült a Miss Paris nevű verseny tizenkét döntőse közé, ha itt továbbjut, akkor részt vesz a regionális versenyen is és ha ott is jól szerepel, akkor szerepelhet majd az végső döntőben, amit a televízió is közvetít.

A Miss France vezetősége már tavaly is fontolgatta, hogy lehetővé teszi a transznemű versenyzőknek is a jelentkezést. A cég elnöke, Alexia Laroche-Joubert egy decemberben adott interjúban azt mondta, hogy szerinte semmi gond nincs azzal, ha olyan transzszexuális versenyző jelentkezik, aki már elindult a nővé válás útján és női személyazonossággal rendelkezik, a verseny szabályai szerint ugyanis az számít, hogy nőként anyakönyvezett személynek kell lennie a versenyzőnek.

A Le Parisien számolt be róla, hogy a Miss France előversenyén, a Miss Paris elnevezésű versenyen az idén több szabályon is változtattak a szervezők, ezentúl nem kell annak a feltételnek megfelelni, hogy a versenyzőnek 25 év alattinak kell lennie, csupán három kritérium maradt, legalább 170 cm-es magasság, betöltött 18. életév és fővárosi lakosnak kell lenni.

A közösségi oldalakon sokan felháborodtak azon, hogy egy transznemű nő is részt vehet a száz éves múltra visszatekintő szépségversenyen, volt, aki azt kifogásolta, hogy a résztvevőkön nem lehet tetoválás, ugyanakkor viszont azt engedélyezik, hogy egy olyan versenyző is elinduljon, aki eredetileg férfi volt, csak nővé műtötték.

A Miss France történetében Andréa Furet az első transznemű versenyző.

 

 

 

 

 

 

 

NAGYVILÁG

Címkék:

andrea furet, france, miss france, trans woman