Újabb fegyveres leszámolás a magyar határnál

Újabb fegyveres leszámolás a magyar határnál

Három migránst vett őrizetbe a szerb rendőrség a szerb-magyar határ mentén fekvő Horgosnál. Egy 33 éves afgán bevándorlót lőttek meg a gyanúsítottak.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. ÁPRILIS 27. 07:22

Ismét lövöldözés volt a szerb-magyar határ közvetlen közelében. Horgos környékén ezúttal is egymásra támadtak az illegális bevándorlók. A rendőrségi beszámoló szerint szerda este az észak-szerbiai település környékéről érkezett bejelenés hozzájuk. Az információk arról szóltak, hogy lövéseket hallani a térségből. A belügyminisztérium egységei azonnal a helyszínre siettek, s őrizetbe vettek három migránst. Azzal gyanúsítják őket, hogy lőfegyverrel súlyosan megsebesítettek egy 33 éves afgán férfit.

A helyi sajtó értesülései szerint a sérült migránst a szabadkai közkórházba szállították.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség megjegyzi, az egyenruhások a következő időszakban is folytatják az illegális bevándorlók ellenőrzését, s figyelemmel kísérik a mozgásukat az ország egész területén. A legutóbb például Horgos mellett, Magyarkanizsánál szedtek össze 27-et.

kép: Szerb rendőrség

Minderre amiatt van szükség, hogy biztosítsák Szerbia összes állampolgárának biztonságát és vagyonát, de ügyelnek arra is, hogy a migránsokat is megóvják.

Az év eleje óta egyébként az illegális táborok ellenőrzése során a rendőrök összesen 25 puskát és nagy mennyiségű lőszert foglaltak le a bevándorlóktól. Ugyanezen időszak alatt több száz migránst gyűjtöttek be, akik közül több tucatnyi biztonsági kockázatot jelentő személy volt, de akadt köztük olyan is, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

migrant, police, serbia