Újabb fronton buzdítják rovarevésre az európaiakat

Egy nemrég debütált műsor első részében a versenyzők bogarakat etettek a zsűrivel, miközben elmagyarázták, hogy milyen fontos a környezetvédelem és a fenntartható gazdálkodás szempontjából minél több rovart enni.

NAGYVILÁG 2022. OKTÓBER 24. 12:15

Az Aldi áruházlánc új versenyshowjának első epizódjában egy termék különösen megosztónak bizonyult a nézők és a zsűri körében egyaránt. Az Aldi’s Next Big Thing című műsorban kistermelők versenyeznek azért, hogy termékeiket az Aldiban árulhassák. Julie Ashfield, a áruház beszerzője minden egyes terméket megkóstol, és megmondja a vállalkozásoknak, hogy szerinte alkalmasak-e a szupermarket számára.

Az egyik ilyen versenyző vállalkozás a Yum Bug volt, amely tücskökből és rovarokból készételeket készít. Az alapítók, Leo és Aaron elmagyarázták, hogy a rovarok fogyasztása mennyire fenntartható más fehérjeforrásokhoz képest.

Azonban az Aldi beszerzője azt mondta, hogy neki ugyan tetszik a termék, de nem hiszi, hogy a vásárlók jelenleg vevők lennének rá, ezért megkérte a versenyzőket, hogy jöjjenek vissza öt év múlva.

Az utóbbi időben a mainstream média újabb érvet talált ki arra, hogy miért kellene az embereknek leszoknia a húsevésről és áttérnie a rovarevésre. A növekvő villamosenergia- és üzemanyag áraknak köszönhetően ugyanis ugrásszerűen emelkedni kezdtek az élelmiszerek árai is, ezért a rossz anyagi helyzetben lévőket megcélozva azt állítják, hogyha elkezdenek szöcskéket és különböző bogarakat enni, akkor meg tudnak majd élni.

Egészen a közelmúltig a „rovar marketing” leginkább arról szólt, hogy a fogyasztókban szégyent keltsenek amiért szennyezik a környezetet a hús fogyasztásával, ezzel is elősegítve a globális felmelegedést. Ez a taktika sem bizonyult rossznak, ugyanis a rovar alapú élelmiszereket egyre többen vásárolják meg.

A rovar alapú élelmiszereket helyben termesztettként is népszerűsítik, ami szintén azt mutatja, hogy mennyire környezetbarát ez az élelmiszer forma, ugyanis nincs szükség a termékek hosszú utaztatására.

NAGYVILÁG

Címkék:

aldi, insect