Újabb késes támadás volt Franciaországban, az elkövető ismét egy bevándorló

Az arabul beszélő támadó járókelőkre támadt a nyílt utcán, a férfit egy szolgálati rendőrnek sikerült megfékeznie.

HOT NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 16. 09:24

Újabb késes támadás történt Franciaországban, mindössze pár nappal azután, hogy a fővárosi Gare du Nord pályaudvaron egy illegális bevándorló hat embert sebesített meg, mielőtt a rendőrök ártalmatlanították volna.

Az újabb támadás az ország nyugati felében lévő Strasbourgban történt, a forgalmas avenue de Colmar sugárúton. A történtekről beszámoló Le Figaro értesülései szerint a támadó arabul beszélt és véletlenszerűen csapott le áldozataira, először egy férfit próbált megkéselni, ám a kiszemelt áldozatnak még időben sikerült beszállni az autójába, így megmenekült. A késsel felfegyverkezett férfi ezután egy nőt vett célba, aki két kisgyerekével tartózkodott az utcán. A nő védekezés közben a földre zuhant, ekkor lépett közbe egy szolgálaton kívüli rendőr, aki szemtanúja volt a történteknek. A rendőr dulakodni kezdett a támadóval, aki megpróbálta fejbe szúrni, de csak a ruhája szakadt ki. A rendőrnek végül egy kerékpáros futár segítségével sikerült leteperni és mozgásképtelenné tenni a támadót, az akció közben a rendőr is megsérült a kezén és a vállán.

Sajtóértesülések szerint a támadó egy 31 éves koszovói férfi, akinek radikalizálódásáról nem volt tudomása a hatóságoknak, de 2021-ben a Párizs közeli Seine-Saint-Denis megyében elkövetett tiltott kábítószer-használat miatt szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban és 2030. március 10-ig érvényes menekültstátusszal rendelkezik. A Valeurs actuelles nevű hetilap munkatársa, Amaury Brelet arról számolt be a Twitteren, hogy a támadó őrizetbe vételét követően a rendőrautóban imádkozott és Allah Akbar kiáltást hallatott, kihallgatása során pedig azt mondta a rendőrőrsön, hogy mindannyian a pokolra fognak kerülni azért, amit Palesztinában művelnek.

A férfit elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá, ellene emberölési kísérlet miatt indítottak nyomozást, a terrortámadás lehetőségét kizárták a hatóságok.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren mondott köszönetet a bátor rendőrnek, mivel az ő közbelépésének köszönhető, hogy nem szedett áldozatokat a támadó.

 

HOT NAGYVILÁG

Címkék:

france, knife attack, migrant, strasbourg