Újabb politikusnak kellett lemondania pedofília miatt

A politikus azok után mondott le, hogy kiderült, kislányokkal akart szexuális kapcsolatot létesíteni. A férfit egy csevegés buktatta le, amiben egy pedofilokat leleplező csoport egyik tagja hétéves kislánynak állította be magát.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 8. 15:59

A középpárt egyik politikusa, Leif Svensson a választási kampányban olyan emberként mutatkozott be, aki szenvedélyesen érdeklődik az iskolai és oktatási ügyek iránt. Az iskolások iránti érdeklődésének azonban van egy olyan oldala is, amely a Polgárok Koalíciója (MED) párt politikusaként való bemutatkozásából nem derül ki.

A közösségi médiában Leif „Candyman”-nek nevezte magát, és kislányokat vett célba, akiket szexuális célokra akart használni. A férfi a 70-es éveiben jár. A pedofil politikust a Dumpen elnevezésű, pedofilok feltárásával foglalkozó szervezet leplezte le.

Leif akkor bukott le, amikor beszélgetést folytatott egy magát kislánynak álcázó beépített ügynökkel, akinek olyan kérdéseket tett fel, hogy van-e szőr a nemi szervén, és hogy milyen szexuális tevékenységeket kedvel a legjobban. Emellett képeket is megosztott a nemi szervéről. A politikus KIK applikáción található profiljából az is kiderült, hogy már közel nyolc éve érdeklődik aktívan gyerekekkel való szexuális tevékenységek után.

Miután a leleplezés elterjedt a médiában, Leif bejelentette, hogy minden politikai tisztségéről lemond. Pártja internetes oldalairól is törölték a férfit, illetve a róla szóló összes információt, írja a Samnytt.

Azonban nem Leif lett az első politikus akiről kiderült, hogy pedofil. Amint arról már a V4NA is beszámolt, a svéd Dalarna régió egyik szociáldemokrata önkormányzati képviselőjét, Pelles Jon Magnus Erikssont a rendőrség internetes nyomkövetéssel buktatta le. Kiderült, hogy gyermekpornográf felvételek vannak a birtokában. Eriksson a szociáldemokraták egyik jelöltje volt a 2018-as önkormányzati választásokon. Korábban többek között a városi tanács tagjaként és az önkormányzati testületben is tevékenykedett. Emellett tagja volt egy gyermekekkel foglalkozó bizottságnak is Gagnef településen. A botrány kirobbanása után azonban úgy döntött, hogy lemond minden tisztségéről.


A házkutatás során egy számítógépet és egy merevlemezt foglaltak le a rendőrök. A 422 fájlból az ügyész 198 képet és 14 videót különösen súlyos és kegyetlen visszaéléseket tartalmazó anyagoknak nevezett, mivel rendkívül fiatal és különösen kegyetlen módon kizsákmányolt gyermekek szerepeltek azokon. A bizonyítékok és az ellene felhozott megalapozott vádak ellenére a férfi tagadta a bűncselekményt.

NAGYVILÁG

Címkék:

pedophiles, pedophilia, sweden