Vaginamúzeum: Nem csak a nők lehetnek petefészekrákosak

A londoni Vagina Múzeum közösségi oldalán a petefészekrák elleni küzdelem hónapját azzal nyitotta, hogy közölte a követőivel, nem csak a nők lehetnek petefészekrákosak.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 5. 16:21

A Londonban székelő Vagina Múzeum közölte, hogy rendszeresen frissíti majd a témát olyan információkkal, mint a rák okai és tünetei, valamint mítoszromboló tevékenységet is szeretnének folytatni.

Arra, hogy ezek a mítoszok miből állhatnak, a következő bejegyzésben adtak némi támpontot, ahol azt állították, „ebben a témában végig nemileg semleges nyelvezetet fogunk használni. Bár a legtöbb petefészekrákos ember nő, a betegség bárkit érinthet, akinek petefészke van, beleértve a transz férfiakat, a nem bináris embereket és az interszexuális embereket, akik mind rendelkeznek petefészekkel”.

A Vagina Múzeum a honlapján három küldetési célt sorol fel, ami a feminizmus, a női jogok, az LMBT+ közösség és az interszex közösség fórumaként való fellépés, a heteronormatív és cisznormatív viselkedés megkérdőjelezése, valamint az interszekcionális, feminista és transz-inkluzív értékek előmozdítása.

A múzeum egyébként a jelentések szerint legalább két kormányzati támogatást kapott, összesen 72 671 font értékben.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, london, trans