"Valóban fel akarja áldozni a hazáját?" – kérdezte egy szakszervezet a kancellártól

"Valóban fel akarja áldozni a hazáját?" – kérdezte egy szakszervezet a kancellártól

Nem tette zsebre Olaf Scholz német kancellár azt a nyílt levelet, amelyet egy kerületi szakszervezet írt Németország első emberének. "A nagy többség nem hajlandó feláldozni nehezen megkeresett életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!" – olvasható a levélben.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 19. 10:00

„Akarsz-e az a kancellár lenni, aki tönkretette Németországot? Tényleg fel akarod áldozni a hazádat?” – tette fel a kérdést egy nyílt levélben egy kézműves szakszervezet, amelyet több mint egy tucatnyian írtak alá. A levélben felszólították a kancellárt, hogy állítsa le az Oroszország elleni szankciókat, és törekedjen inkább arra, hogy részt vegyen a béketárgyalásokban.

„Mi, kézművesek, a vásárlóinkkal folytatott számos beszélgetésből tudjuk, hogy a nagy többség nem hajlandó feláldozni a nehezen felépített életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!”

– olvasható a kézműves mesteremberek levelében. Bár a szakszervezet elítéli és „az ENSZ Alapokmány 2. cikkének egyértelmű megsértéseként” bírálja Oroszország Ukrajna elleni támadását, leszögezte, hogy a németek számára fontosabb az, hogy aggódnak a gyermekeik és az unokáik jövőjéért és aggódnak a vállalkozásaik fennmaradásáért, valamint az országuk biztonságáért.

Az aláírók kételkednek abban, hogy Ukrajna olyan állam, amelyért érdemes Németországot elpusztítani. Ennek során a Transparency International kiadványára hivatkoznak, amelyben Ukrajna 2021-ben a 122. helyen állt a korrupció tekintetében – egyetlen más európai ország sem szerepelt rosszabbul. „És ezért akarod kockáztatni Németországot?”

– tették a fel a kérdést a kézművesek a kancellárnak, akik végül azt is megjegyezték hogy ha az árak tovább emelkednek, akkor az átlagos bért kereső hamarosan már nem lesz képes fizetni a megélhetési kiadásait. Akkor még a teljesen normális, szükséges kézműves szolgáltatások is megfizethetetlenné válnának – ami viszont elbocsátásokhoz és üzletek bezárásához vezetne.

NAGYVILÁG

Címkék:

craftsmen, german chancellor, germany