A németek csaknem nyolcvan százaléka szerint megbukott a kormány

Egy új közvélemény-kutatás szerint a német lakosság túlnyomóan elégedetlen a balliberális szövetségi kormány migrációs politikájával, a németek túlnyomó többsége egyértelműen a tömeges bevándorlás ellen fordul.

POLITIKA 2024. JÚLIUS 9. 07:06

Az Insa közvélemény-kutatással foglalkozó cég felmérése szerint a megkérdezettek 74 százaléka szerint a szociáldemokrata-zöld-liberális német kormány nem tesz elegendő intézkedést a bevándorlás ellen, míg a választók mindössze 17 százaléka elégedett Olaf Scholz kancellár és csapata munkájával – írja a Bild című német napilap.

Emellett a megkérdezettek 72 százaléka szerint helyes, hogy az EU külső határain kívül is lefolytatják a menekültügyi eljárásokat, míg csak 16 százalék szerint helytelen az intézkedés – jelenleg az EU-ban csak Magyarország áll ki határozottan emellett.

A felmérésből az is kiderül, hogy a németek nem csak az illegális bevándorlást utasítják el, hanem a bevándorlás minden formáját visszaszorítanák. A felmérés szerint a megkérdezettek 69 százaléka szeretne inkább kevesebb bevándorlást Németországba, és csak 11 százalék szeretne többet. További 14 százalékot nem érdekel a téma, 6 százalék pedig nem volt hajlandó válaszolni – írja a Remix News.

Az eredmények azt mutatják, hogy hihetetlenül nagy a szakadék aközött, amit a németek akarnak, és amit a kormánytól kapnak. Az országot kormányzó hármas koalíció olyan programot épített ki, amely a migránsoknak járó juttatásokat bővíti, gyorsított állampolgárságot biztosít több millió újonnan érkezettnek, lazítja a bevándorlási szabályokat, és tervezi a bevándorlás fokozását egy sor nem uniós országból.

A szövetségi kormány emellett a külföldiek által elkövetett bűncselekmények robbanásszerű növekedéséért is felelős: 2023-ban a bűncselekmények mögött 41 százalékban migránsok álltak, ezek közül 10-ből 6 erőszakos bűncselekmény volt. Az is megjegyzendő, hogy a migránsok 2023-ban 48,8 milliárd euróba kerültek Németországnak – majdnem annyiba, mint a teljes német hadsereg, az úgynevezett Bundeswehr.

POLITIKA

Címkék:

germany, migrant, poll