Adócsaló arab klán tagjaira csapott le a rendőrség

Adócsaló arab klán tagjaira csapott le a rendőrség

Adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt tartott összehangolt razziát a német rendőrség szervezett bűnözés elleni egysége Berlinben és Brandenburgban kedden reggel. Lapértesülések szerint egy arab származású klán tagjainak lakásán ütöttek rajta a nyomozók, akik fiatal német rapperek menedzseléséből élnek.

MŰVÉSZET NAGYVILÁG POLITIKA 2020. SZEPTEMBER 22. 12:05

Összesen 18 berlini, brandenburgi és svájci ingatlanban és üzlethelyiségben tartott razziát a német rendőrség szervezett bűnözés elleni különleges egysége kedden reggel. A 300 fős különítményben kommandósok, nyomozók és adóellenőrök is részt vettek. A berlini ügyészség később megerősítette, hogy a rajtaütés a német könnyűzene-iparban érdekelt arab klán tagjainak lakásait, valamint stúdiókat érintett, jelentős értékre elkövetett adócsalás és pénzmosás megalapozott gyanújával – számolt be a német DPA hírügynökség.

Az ügyészség közlése szerint négy gyanúsítottat letartóztattak a rendőrök, ellenük „részben bűnszervezetben elkövetett cselekmények” miatt nyomozást indítottak. A nyomozók a razzia során több millió euró értékben foglaltak le értéktárgyakat.

Németországban a hiphop és a rapzene a legnépszerűbb könnyűzenei műfajok közé tartozik. A műfaj egyik legsikeresebb képviselője a Bushido művésznéven ismert Mohamed Youssef Ferchichi, akinek albumait 2 millió példányban adták el az elmúlt húsz évben. Egy másik híres német rapper, a palesztin származású Abou-Chaker jelenleg a berlini kerületi bíróságon van előzetes letartóztatásban. Őt és három testvérét a Bushido-klánnal szembeni fegyveres fenyegetéssel, zsarolással és egyéb erőszakos cselekményekkel vádolják.

MŰVÉSZET NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

arabic clan, gangster rap, germany, hiphop music, music business, rap music, rapper