Az EU legnagyobb korrupciós botránya van kibontakozóban: négymillió euró jelent meg az uniós biztos számláján

Az EU legnagyobb korrupciós botránya van kibontakozóban: négymillió euró jelent meg az uniós biztos számláján

Újabb videóval jelentkezett a Feketén Fehéren Blog, amely szerint Stella Kyriakides, uniós egészségügyi biztos családi számláján 4 millió euró jelent meg. A politikus minden lehetséges módon mentegetőzni próbál.

POLITIKA 2021. ÁPRILIS 28. 12:23

Az Európai Unió történetének egyik legnagyobb korrupciós botránya van kibontakozóban, jelentette ki Ómolnár Miklós a videoblogban. Az újságíró szerint az ügy középpontjában az elkésett, elrontott európai uniós vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztos, Stella Kyriakides áll.

Ómolnár szerint 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos-asszony férjével közös számláján. A ciprusi sajtó már passzív vesztegetésről beszél. A pénz az állami tulajdonban lévő Ciprusi Szövetkezeti Bank révén landolt a biztosasszony családi számláján és a botrányt elkerülendő, megpróbálták valamiféle hitelnek, kölcsönnek álcázni. Csakhogy a politikusnak semmilyen fedezete nincs egy ekkora kölcsön felvételéhez.

Stella Kyriakides miután lebukott, minden lehetséges módon mentegetőzni próbál. Megpróbálja elhitetni, hogy ennek a nyilvánvalóan korrupciós pénznek nincs semmi köze az uniós vakcinaszerződésekhez. Próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a vesztegetési pénzt minden jel szerint az oltóanyag gyártó cégek dobták össze, a nekik kedvező feltételekkel megkötött, a késlekedő, akadozó szállítást lehetővé tevő szerződésekért.

A politikus azonban nem először keveredik egészségügyhöz köthető korrupciós botrányba. Évekkel korábban ők voltak azok, akik egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén, aztán, ahogy az lenni szokott az egekbe srófolták a kezelések árát.

Ómolnár Miklós emlékeztetett: amikor már tűrhetetlenné vált a helyzet a ciprusi parlament elé került az ügy. Minden képviselő a rákkezelések államosítása, a kezelés árának csökkentésére szavazott, kivéve egyetlen egy képviselőt. Ő ma az Európai Unió egészségügyi biztosa, a már mindenki által bírált vakcinaszerződések aláírója.

A V4NA korábban azt szerette volna megtudni, hogy szándékosan vagy tudatlanságból írt-e alá az egészségügyi biztos rosszabb szerződést, mint a britek. Az Európai Bizottság válaszában nem cáfolta, hogy az EU rosszabb szerződést kötött volna, mint a britek, és nem cáfolta azt sem, hogy a szerződés nem tartalmaz garanciákat a pontos teljesítésre. Stella Kyriakidestől szintén megkérdeztük, hogy szándékosan vagy butaságból kötött hátrányos szerződést.

https://v4na.com/politika/stella-kyriakides-tudataban-volt-hogy-rossz-szerz-dest-kot-44160/

POLITIKA

Címkék:

brussels, corruption, stella kyriakides, vaccines